Wushu: Har du lyst til å representere Norge i EM?

Publisert 07.08.2019

Våren 2020 er det klart for nok et eventyrlig EM når mesterskapet igjen skal arrangeres i verdens største kampsportanlegg; Moscow Wushu Palace i Russland. For norske utøvere som ønsker å delta i EM starter veien til Moskva med samling i Oslo i september.

Veien til EM starter med landslagssamling på Bygdøhus i Oslo 7. september kl 10:00-14:00.

Påmeldingsskjema til samlingen finner du nederst på siden.

Påmeldte utøvere vil få ytterligere info om programmet når samlingen nærmer seg. Informasjon om samlingen vil også legges ut på arrangementets Facebook-side.

Gode tradisjoner

Norge har gode tradisjoner og hatt mange gode opplevelser fra EM i denne hallen: I hele tre EM på rad har Norge tatt medaljer ved dette anlegget. Norges Kampsportforbund ser derfor nå etter utøvere fra våre medlemsklubber som ønsker å delta i neste års mesterskap.

I kampgrenen sanda er det åpent for utøvere fra alle kampstiler over 15 år, mens det i oppvisningsgrenen taolu stilles krav til at utøverene kan internasjonale former som tilfredstiller kravene til deltakelse i IWUF-mesterskap. Vi åpner også for å ha med tilskuere (“observers”) som ønsker å se hva et EM i Russland innebærer.

Slik kvalifiserer du deg

Sanda (kamp)

– Du må være mellom 15 og 34 år innen april 2019
– Du må være medlem i en klubb tilsluttet NKF
– Du må ta medalje i fullkontakt sanda under Nordic Open i Stockholm 6. desember 2020, eller Acropolis Open i Athen 23-24. november 2020.
– Du må delta på minst én treningsleir med det svenske sanda-landslaget våren 2020 – vi fungerer som en enhet med Sverige under EM.
– Du må tilfredstille Norges Kampsportforbunds fysiske krav for landslagsutøvere i wushu. Informasjon om dette finner du nedest på siden.
– Vektklasser herrer: -48, 52, 56, 60, 65, 70, 75, 80, 85, 90, 90+
– Vektklasser kvinner: -48, 52, 56, 60, 65, 70, 70+

Taolu (oppvisning)

– Du må være mellom 13 og 34 år innen april 2020
– Du må være medlem i en klubb tilsluttet NKF
– Du må ta medalje i en offisiell EWUF EM-gren i ett av følgende stevner:

  • Oslo Wushu Open – Oslo 29.09.2019
  • Acropolis Open – Athen 23-24.11.2019
  • Nordic Open – Stockholm 06.12.2019
  • Latvia Wushu Open – Riga LAT 08.02.2020

– Du må tilfredstille NKFs fysiske krav for landslagsutøvere i wushu. Informasjon om dette finner du nedest på siden.
– Moderne konkurranseklasser: Changquan m/ våpen, nanquan m/ våpen, taijiquan m/ våpen.
– Andre konkurranseklasser: Duilian (oppvisningskamp), xingyi herrer, bagua kvinner.

EM i Taijiquan (Tai Chi)

I forkant av Wushu-EM arrangeres også EM i indre stiler som taiji, bagua, xingyi o. l. Utøvere som ønsker å delta i dette stevnet kan stille for Norges landslag til selvkost. *utøvere som har kvalifisert seg til det ordinære EM som arrangeres rett etter kan også få EM i taiji dekket dersom de kan godkjente taolu til dette mesterskapet og har klare medaljesjanser.

Ukvalifiserte utøvere

Vi ønsker å gjøre dette til en fest for alle våre norske medlemmer, og åpner derfor muligheten for at flere kan delta i EM utenfor landslaget. Derfor kan støtteapparat og utøvere søke om å få bli med til Moskva for egen regning (ca. kr 7500,- inkl fly og opphold). Utøvere som ikke klarer ovennnevnte krav kan søke om å få delta, gitt at de i sanda har lang erfaring innen fullkontakt kamp fra andre kampidretter, helst med NM-tittel i eksempelvis fullkontakt karate, jujutsu eller lignende. I taolu kreves det kun at man er over 13 år og kan en godkjent form i henhold til IWUF-standard i nevnte grener.

Utøvere må selv stå for utgifter til treningsleire og kvalifiseringsstevner. Norges Kampsportforbund dekker alle utgifter til EM for kvalifiserte utøvere. EM-utøvere får også fullt utstyr og offisiell landslagspakke med profilklær fra forbundet.

For mer informasjon om påmelding til kvalifiseringsstevner, ta kontakt med sportssjef Dag Jacobsen.

Tekniske spørsmål og spørsmål om utgifter stilles til Kim Gibson.

Mer informasjon om kvalifiseringskrav til wushu-landslaget finner du her.

Påmeldingsskjema åpen landslagssamling 7. september

Påmeldingsskjema åpen landslagssamling

  • Vennligst oppgi fullstendig navn.
  • Vennligst oppgi navn på din klubb.
  • Vennligst oppgi fødselsdato
    Vennligst oppgi hvilken gren du ønsker å konkurrere i.