Wushu

Informasjon om uttak til landslag i wushu og hva dette innebærer

Utøvere som ønsker å representere Norge i offisielle mesterskap som EM, VM, World Games, Universiaden og evt. OL må kvalifisere seg gjennom krav fra Norges Kampsportforbund og International Wushu Federation.

Stevnetrapp for landslag

Stevnetrapp for utvikling

For norske utøvere er det kun mulig å kvalifisere seg til EM og VM-deltakelse gjennom toppresultater i åpne internasjonale konkurranser som utlyses av sportssjef og landslagstrener på kampsport.no. Disse konkurransene fungerer da som direkte kvalifiseringsstevner for å vise at man kan prestere på internasjonalt nivå. I tillegg kreves det at utøverene tilfredsstiller spesifikke fysiske krav. Oversikten over disse fysiske kravene finnes nederst på siden. Utøvere skal også føre godkjent treningsdagbok de siste tre måneder før mesterskapet.

Se vår kalender for oppdatert oversikt over internasjonale kvalifiseringsstevner for landslaget.

Når man er tatt ut til et EM eller VM i inneværende år er man å regne som offisiell landslagsutøver. Det kreves at alle utøvere på landslag trener minimum 15 timer i uken, samt stiller på treningsleire og samlinger i regi av forbundet. Vi har innledet samarbeid med Svenska Wushu & Kung Fu Förbundet som vil gi våre utøvere mulighet til å delta på landslagssamlinger med Sverige og ha et større team rundt seg på konkurranser.

Utøvere på landslag vil få dekket reise og opphold til EM/VM. Det vil også være mulig å få støtte til treningsleire og samlinger, samt adgang til Olympiatoppens Toppidrettssenter på Sognsvann i Oslo.

Det å representere Norge i et EM eller VM er stort, og for de som kommer dit vil de sitte igjen med opplevelser og minner for livet. Wushu er en stor internasjonal idrett med skyhøyt nivå, noe man må oppleve på kroppen for å forstå.

Norges Kampsportforbund tar kun ut landslagsutøvere til de offisielle moderne konkurransegrenene innen wushu, dette gjelder følgende klasser:

Sanda (kamp)

  • Junior herrer 16-17 år: Alle vektklasser
  • Junior damer 16-17 år: Alle vektklasser
  • Senior herrer 18-34 år: Alle vektklasser
  • Senior damer 18-34 år: Alle vektklasser

Taolu (oppvisning)

  • Kadett gutter 13-15 år: 1. internasjonale Changquan eller Nanquan + våpen
  • Kadett jenter 13-15 år: 1. internasjonale Changquan eller Nanquan + våpen
  • Junior herrer 16-18 år: 3. internasjonale Changquan, Nanquan eller Taijiquan + våpen
  • Junior damer 16-18 år: 3. internasjonale Changquan, Nanquan eller Taijiquan + våpen
  • Senior herrer 18-34 år: Akrobatisk (nandu) Changquan, Nanquan eller Taijiquan + våpen
  • Senior herrer 18-34 år: Akrobatisk (nandu) Changquan, Nanquan eller Taijiquan + våpen

Tradisjonell og taiji

Utøvere som ønsker å stille i tradisjonelle mesterskap og indre stiler (f. eks. Tradisjonell Wushu EM eller Taiji EM) kan gjøre dette gjennom sine respektive klubber i forbundet. Man vil da fortsatt representere Norge, men ikke et offisielt landslag og deltakelse vil være til selvkost da disse konkurransene per definisjon ikke er toppidrett. Utøvere med fartstid på ordinære landslag kan søke landslagstrener og sportssjefen om økonomisk støtte til å delta i tradisjonelle og indre mesterskap dersom dette kan være hensiktsmessig for videre utvikling innen de moderne konkurransegrenene.

 

Relaterte linker

Fysiske uttakskrav: Wushu