Wushu: Vellykket samling og uttak til IWUF Virtual Competition

Publisert 11.09.2021

Lørdag 4. september arrangerte forbundets nye wushu-trener Sofie R. S. Nielsen sin første fysiske samling for håpefulle utøvere og interesserte klubber. Det ble også gjort uttak til det kommende IWUF Virtual Taolu Competition, som blir den digitale erstatningen for årets avlyste VM.

– Jeg var veldig glad for at vi hadde 12 motiverte utøvere fra 3 klubber som møtte opp på uttaket, sier landslagstrener Nielsen. Uttaket var både til landslaget og en ny utviklingsgruppe for utøvere som ønsker å konkurrere og utvikle seg mot å bli toppidrettsutøvere.

Landslagstrener i wushu, Sofie R. S. Nielsen

– Etter så lang tid med restriksjoner og lite trening var det flott å se hvor motiverte alle var til å komme i gang og gi alt i de fysiske testene. Én utøver, Jonas Thorsen Loe, kvalifiserte seg til landslaget, og de resterende utøverne fikk tilbud om plass i utviklingsgruppen. Av de 12 kvalifiserte fire seg til deltakelse i IWUFs Wushu Taolu Virtual Competition som er det første offisielle e-stevnet arrangert av det internasjonale wushuforbundet.

IWUF Virtual Taolu Competition

Stevnet arrangeres heldigitalt og spilles inn via IWUF sin nyutviklede konkurranse-app i oktober. Resultatene publiseres i begynnelsen av november.

Det norske laget i IWUF Virtual Taolu Competition 2021:

  • Sophia Abramowski (14), Oslo Wushuklubb: Taijijian / tai chi sverd
  • Ida Rømo Bakk (19), Oslo Wushuklubb: Taijijian / tai chi sverd
  • Jonas Thorsen Loe (19), Sangrok Kwan: Nandao / sydlig sabel
  • Milos Joksimovic (23), Oslo Wushuklubb: Changquan / nordlig håndform

Spennende fremtid i vente

Landslagstrener Nielsen er også godt fornøyd med å se mange unge utøvere på samlingen, og forteller at hun synes var en interessant og morsom første samling som viste mye potensiale hos alle som deltok. Hun gleder seg til å kunne jobbe tett med både utøverne og klubbene for å hjelpe dem med å oppnå sine mål. Hun er også veldig glad for at det er så stor interesse hos unge utøvere (8 av deltakerne er u15), som foreløpig lover godt for konkurransewushu i fremtiden.

Det første fysiske stevnet på kalenderen er det åpne nordiske wushumesterskapet i Stockholm 4. desember. Mer informasjon om stevnet og påmelding finner du her.

Før det blir det felles tverrfaglig landslagssamling for mønster-grenene, hvor landslagstreneren inviterer utøverne som skal være med.

Se bilder fra wushu-samlingen på kampsportlandslagens instagram-konto: