Tverrfaglig landslagssamling for mønster-grenene

Publisert 21.06.2021

Kampsportforbundet sine landslag har de senere år prestert svært godt internasjonalt innen både taekwondo poomsae og wushu taolu. Nå er også karate kata på vei fremover med flere gode resultater i internasjonale e-stevner og forbereder seg til høstens junior EM.

– I et stort forbund med flere idretter som har mange like fysiske og mentale arbeidskrav ligger det mye kunnskap der vi kan dra nytte av hverandre og bidra til at våre fremste utøvere får en enda bedre utviklingsarena, sier initiativtaker og tidligere landslagstrener i wushu, Kim Gibson.

Derfor har det lenge vært et ønske om en felles samling på tvers av grenene slik at flere mindre miljøer kan samles og bli en del av et større landslagsmiljø.

Etter at korona-pandemien satte en stopper for disse planene, har man nå endelig kunnet planlegge for en samling, som vil finne sted i Oslo den første helgen i oktober.

Høyt kompetansenivå

Kampsportforbundet har nylig ansatt både Sofie R. S. Nielsen og Arne Wallann som landslagstrenere innen wushu taolu og karate kata. Nielsen har bodd ni år i Kina og har en master-grad i kinesisk kampidrett fra Beijing Sports University. Wallann har lang erfaring som aktiv konkurranseutøver og trener i kata på nasjonalt og internasjonalt nivå.

Nina Bansal har i en årrekke vært etablert blant verdens beste utøvere i taekwondo poomsae og har de senere år fungert som landslagstrener i tillegg til å være aktiv utøver. Bansal er også utdannet lærer, samt studert ved Norges Idrettshøgskole.

– Det er viktig at vi har trenere med kompetanse i alle ledd og vi er glade for å ha tre trenere som utfyller disse kravene. At landslagene nå kan samles for å dele erfaringer vil hjelpe utøverne våre innen alle grener, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Mye til felles

De tre mønstergrenene eller oppvisningsidrettene har mer til felles enn stillinger, slag og spark. I tillegg til det mentale aspektet ved å konkurrere alene har landslagstrenerne identifisert flere deler ved sine grener hvor man ser at man kan lære mer av hverandre: Tilstedeværelse, kraft, bevegelighet, videoanalyse, basistrening og treningsplanlegging er noen av fokusområdene man vil ha på denne første samlingen.

Påmelding

Invitasjon og program for samlingen finner du her.

Samlingen er i denne omgang kun for uttatte landslagsutøvere og hver enkelt utøver blir invitert og meldt på av sin respektive landslagstrener. Deler av samlingen vil likevel filmes og legges ut på kampsportforbundets YouTube-kanal.