Verdensdagen for wushu-kungfu

Publisert 02.08.2021

Førstkommende lørdag, 7. august arrangeres den årlige verdensdagen for kinesiske kampidretter. Årets tema er helse og fremtid.

Det internasjonale wushuforbundet (IWUF) ønsker at alle verdens utøvere og klubber samles rundt denne begivenheten og deltar med lokale aktiviteter for å fremme kinesisk kampsport. Gjennom temaene helse og fremtid ønsker man å fremheve de langsiktige helsemessige fordelene gjennom å trene kinesiske kampidretter.

Tidlig start på høstsesongen

For norske klubber kan dette være en fin anledning til å komme i gang med denne viktige høstsesongen hvor vi skal #tilbaketilidretten. Kampsportforbundet oppfordrer derfor alle våre wushu, kungfu og taiji/tai chi-klubber til å holde trening, ha oppvisning og sosiale sammenkomster innenfor gjeldende smittevernregler for å komme i gang igjen. Ta bilder og videoer av aktivitetene dere har denne dagen og del det i sosiale medier. Vi ønsker gjerne å dele engasjementet videre, så tag gjerne også @kampsportforbundet på Instagram og Facebook.

Dersom dere ikke har mulighet til å arrangere aktiviteter på selve dagen, men har trening eller andre aktiviteter gjennom denne uken, er det mulig å ta bilder og film på forhånd og legge dette ut 7. august, for å feire dagen digitalt.

Andre kampidretter også invitert

Vi ønsker å spre budskapet gjennom alle våre kampidretter og inviterer alle til å bli med på å gjøre den klassiske «kung fu-hilsenen» med venstre hånd liggende på høyre knyttneve (baoquanli). Del bilder av dere selv med denne hilsenen førstkommende lørdag og tag både @kampsportforbundet samt emneknaggen #wwkd2021.

Foto: Chen Media

Se videohilsenen fra IWUF-president Gou Zhongwen i forbindelse med årets verdensdag for wushu-kungfu her: