MMA & Muay Thai: Klart for historiske stevner

Publisert 08.10.2021
Redigert 02.11.2022

Etter at Mixed Martial Arts (MMA) og Muay Thai (thaiboksing) ble tatt opp som offisielle idretter i Norges Idrettsforbund, gjennom kampsportforbundet, har det blitt jobbet hardt og målrettet i miljøene for å arrangere egne stevner innenfor idrettens rammer.

Etter en lang periode med pandemi, kan vi endelig ønske velkommen til de første offisielle konkurransene i kampsportforbundets nyeste tilskudd.

Det første stevnet i Muay Thai arrangeres i Oslo allerede neste helg, 16. oktober. Se invitasjon til Rising Muay Thai Stars i SportData her.

Mixed Martial Arts sitt første merkekampstevne under NKF blir avholdt 11. desember, noe som gir utøverne god tid til å forberede seg. Se invitasjon til Larvik Fight Night MMA i SportData her.

Matching fremfor turnering

Både MMA og Muay Thai er fullkontaktidretter og miljøene legger ikke skjul på at de ønsker  å arrangere fullkontaktkamper for amatører i fremtiden. Det kreves en god søknad og et godt stykke byråkratisk arbeid for å få idrettene inkludert i kulturdepartmentets liste over godkjente kampaktiviteter som tillater knockout. NKF er allerede godt kjent med jobben som kreves for å få fullkontaktidretter godkjent, da både fullkontakt karate, taekwondo og sanshou/sanda (wushu) er godkjente fullkontaktgrener som organiseres i NKF.

For både utøvere, dommere, klubber og forbund starter veien mot fullkontakt med såkalte merkekamper. Her kan utøvere med tilsvarende lik bakgrunn og nivå møtes i kontrollerte former. På denne måten kan man vise til et godt system som tar utøvernes sikkerhet og god utdanning av dommere, samt funksjonærer på alvor.

– Merkekamper er en viktig arena for å komme i gang med kamp, og vi som arrangører legger mye arbeid i å matche utøverne opp mot hverandre så det blir så jevne kamper som mulig, sier Henning Svendsen, leder for MMA-komitéen i Norges Kampsportforbund.

Offisielle NM

Høstens stevner blir starten på reisen med organiserte stevner i den norske idrettsfamilien og selv om det er to forskjellige grener har de et felles mål for fremtiden:

Å kåre offisielle Norgesmestere i fullkontakt MMA og Muay Thai.