Kendo-EM 2020 avlyses 

Publisert 12.03.2020

Grunnet koronaviruset er kendo-EM 2020, som skulle arrangeres i Kristiansand 17.-19. april avlyst. Avgjørelsen ble fattet 11. mars av styret i det europeiske kendo-forbundet, i etterkant av nye norske retningslinjer som følge av koronaviruset.

Det europeiske forbundet understreker i sitt brev vedrørende avgjørelsen at situasjonen vedrørende koronaviruset har endret seg hurtig de siste dagene, og dessverre har utviklingen vært langt fra positiv.

Et arrangement av denne størrelsen involverer mange land. De involverte landene har alle forskjellige retningslinjer mtp reise, og disse retningslinjene endres daglig, noe som gjør mulighetene for å gjennomføre et godt og trygt arrangement svært små.

Nye retningslinjer

I tillegg til den generelt uforutsigbare situasjonen ble det 11. mars innført nye retningslinjer i Norge for å begrense smittespredning. Ifølge disse retningslinjene er alle innendørs arrangement med over 500 deltakere ikke tillatt. Dette medfører at kendo-EM ikke kan gjennomføres på lovlig vis, og derfor må avlyses. Manglende oversikt over situasjonen, økonomiske aspekter og andre planlagte aktiviteter gjorde det vanskelig å sette en alternativ dato for stevnet.

– Vi har stor forståelse for skuffelsen hos alle som har planlagt og forberedt seg til, mesterskapet, men ser dessverre ingen annen løsning enn å avlyse arrangementet, opplyser styret i EKF.

Les brevet fra EKF i sin helhet her.

Emne: , ,