Inspirerende muay thai-konferanse

Publisert 14.08.2023

21 påmeldte deltakere fra 10 muay thai-klubber stilte til en lærerik helg når kampsportforbundets muay thai-komité og organisasjonsrådgiver Kathrine Strand Hammond inviterte til åpen konferanse på Ullevaal Stadion fra 5.-6. august.

– Det har vært hyggelig å bli kjent med nye mennesker i miljøet og lære av hva andre klubber gjør, sier Lena Fredrikke Bjelde Hansen fra IL Skrim Muaythai (og mor til EM/VM-medaljør Oliver M. K. Hansen).

Viktig møteplass for å stake veien videre

Vertskap for konferansen, Kathrine Stand Hammond, hadde satt sammen et helhetlig program for helgen som tok for seg et vidt spekter av hva som skal til for at muay thai (også kjent som thaiboksing) skal fortsette sin flotte utvikling som idrett.

På programmet stod bl. a. temaer om dommerrollen og regelverk, planlegging og gjennomføring av stevner, trenerrollen, barne og ungdomsidrett, klubbutvikling, samt et viktig og spennende gjesteforedrag fra Sunn Idrett.

I tillegg til nevnte temaer var det lagt inn flere pauser der deltakerne kunne mingle og bygge bånd. Et av mantraene her var å bidra til å støtte oppunder hverandres aktiviteter for å bygge et tett og godt miljø for norsk muay thai.

Internasjonal tilknytning

Muay thai er et viktig satsingsområde for kampsportforbundet, da det er én av fem internasjonalt anerkjente idretter av GAISF/IOC som organiseres i NKF. Som en relativt ny idrett i norsk målestokk med et stort potensiale, både med internasjonal tilknytning og popularitet som publikumsidrett er det viktig å gjøre miljøet oppmerksom på de mulighetene de har som organisert idrett i Norge.