Historisk deltakelse i muay thai EM!

Publisert 11.02.2022
Redigert 02.11.2022

For første gang stiller det norske utøvere som representerer Norge gjennom Norges Kampsportforbund i et offisielt thaiboksing-mesterskap.
 
Kampsportforbundet tok tidligere i år over det internasjonale medlemskapet i International Federation of Muay Thai Associations (IFMA) og er med det Norges offisielle representant for muay thai internasjonalt. Det betyr at det norske laget som deltar i neste ukes Europamesterskap stiller som offisielle representanter for Norge.

IFMA-medlemskapet er overtatt fra den norske organisasjonen som søkte om opptak av muay thai i NKF. Medlemskapet er vedtatt av fleridrettsseksjonen og forbundsstyret, men må også godkjennes (eller avvises) av forbundstinget i juni 2022)

Det norske laget

Utgangspunktet for Norge var å stille med flere utøvere, men korona satte dessverre en stopper for dette. Norge stiller likevel med to sterke utøvere, som bl. a. ble historiske da de i fjor også vant tidenes første offisielle NM-titler i fullkontakt muay thai.
Norges utøvere i muay thai EM, Tyrkia 2022
  • Brandon Trung Moen (-81 kg) fra Oksa Muay Thai i Kristiansand
  • Oliver Hansen (-75 kg) fra IL Skrim Silverdragon Muay Thai i Kongsberg

Med seg som coacher har de erfarne Thom Whillock og Nong Bee som begge har imponerende meritter å vise til.

Muligheter for pallplasseringer

Leder for muay thai-komitéen i Norges Kampsportforbund, Chris Nilsen, sier det er gode sjanser for pallplasseringer for begge de norske utøverne. Både Nilsen og utøver-kollega Moen peker på 18 år gamle Oliver Hansen som et stort talent, som virkelig kan slå fra seg og er et stort håp også for fremtiden.

Oliver Kongsgård Hansen med NM-gull i 2021.
Foto: Privat

Du kan trekningen fra mesterskapet på ifmalive.com, samt oppdateringer på kampsportlandslagenes instagram-konto:

Emne: