Uttak til VM i taekwondo mønster

Publisert 10.03.2022

VM i taekwondo mønster arrangeres 21.-24. april i Goyang i Sør-Korea. Landslagsledelsen ved Fredrik Bjertnæs og Nina Bansal har nå tatt ut laget som skal representere Norge i mesterskapet.

Det er forventet at det kommer 2000 utøvere fra 70 nasjoner til VM, hvor 275 medaljer i 36 disipliner skal deles ut. VM i 2020 skulle arrangeres i Herning i Danmark, men ble avlyst på grunn av korona. Det ble dermed erstattet med et online-VM, hvor Nina Bansal vant VM-sølv, før hun i fjor vant EM-gull i det første fysiske mesterskapet siden pandemien.

Laguttak

De norske utøverne ble tatt ut etter en samlet vurdering av online og fysiske stevner, samt under uttakssamling 6. mars.

Norges lag i taekwondo poomsae VM 2022

  • Jens Gundersen Grambo, Røa Kampsportklubb: Junior male
  • Sune O. Østli, Oslo Taekwondo Klubb: Senior U30 male & pair U30 m/ Kjødnes
  • Tuva H. Kjødnes, Oslo Taekwondo Klubb: Senior U30 female & pair U30 m/ Østli
  • Nina Bansal, Tveita Taekwondo Klubb: Senior U40 female
  • Fredrik Bjertnæs: Coach/head of team

211 medlemsnasjoner

Alt ligger til rette for at årets VM kommer til å bli et fantastisk mesterskap, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

– For det første har aldri taekwondo vært så utbredt som idretten er nå, med hele 211 medlemsnasjoner. Taekwondo har med det like mange medlemsnasjoner som fotball. Det internasjonale taekwondo-forbundet er også opptatt av bærekraft, og har laget konkurranseuniformer av resirkulerte plastflasker. Her er gamle plastflasker gjort om til garn, slik at man kan spinne konkurranseuniformer. Det er første gangen at dette gjøres i Sør-Korea, opplyser Jacobsen.

I tillegg er det store muligheter for at ITF-taekwondo fra Nord-Korea vil delta i verdensmesterskapet med et demonstrasjonsteam. Den Sør-koreanske byen Goyang ligger bare 40 minutters kjøretur fra Panmunjeom, som er inngangsporten til Nord-Korea. Teknisk sett er Nord-Korea og Sør-Korea i krig, men under vinter-OL i Sør-Korea i 2018 marsjerte de sammen under åpningsseremonien.