Norske utøvere under VM i taekwondo mønster

Publisert 22.04.2022

VM i taekwondo mønster arrangeres 21.-24. april i Goyang i Sør-Korea. Det norske laget er på plass og konkurransen har nå startet.

Det er forventet at det kommer 2000 utøvere fra 70 nasjoner til VM, hvor 275 medaljer i 36 disipliner skal deles ut. VM i 2020 skulle arrangeres i Herning i Danmark, men ble avlyst på grunn av korona. Det ble dermed erstattet med et online-VM, hvor Nina Bansal vant VM-sølv, før hun i fjor vant EM-gull i det første fysiske mesterskapet siden pandemien.

Norske utøvere

DAG 2, 22. APRIL

Sune Østli, Oslo Taekwondo Klubb
Gikk natt til fredag 22. april i klassen herrer senior U30 år, videre fra første runde på 10.-seeding i klassen, tapte i sin andre runde mot Korea.

Nina Bansal, Tveita Taekwondo Klubb
Videre fra første runde på 1.-seeding i klassen kvinner senior U40 år, møter Malaysia i andre runde fredag 22. april kl 8:00 på matte 5.

DAG 3, 23. APRIL

Jens Gundersen Grambo, Røa Kampsportklubb
Jens går i gruppe A som har 15 deltakere av totalt 30 utøvere i klassen herrer junior U18 år. Der må han bli blant de 8 beste for å komme til semifinalen. Gruppen går kl matte 1 & 2 kl. 2:00 natt til lørdag 23. april norsk tid, semifinaler går på matte 3 kl. 8:00 norsk tid.

Tuva Kjødnes og Sune Østli, Oslo Taekwondo Klubb
Tuva og Sune er i gruppe A som har 16 av totalt 31 utøvere i klassen senior mix par U30 år. Der må de bli blant de 8 beste for å komme til semifinalen. Gruppen går på 3 & 4 kl. 4:00 natt til lørdag 23. april norsk tid, semifinaler går på matte 4 kl 8:00 norsk tid.

DAG 4, 24. APRIL

Tuva Kjødnes, Oslo Taekwondo Klubb
Videre fra første runde på 15.-seeding i klassen kvinner senior U30 år (48 utøvere). Møter vinneren av Nederland og Malaysia i runde to som går på matte 2 eller 3 natt til søndag 24. april kl. 2:00 norsk tid.