Vi ønsker Nina Solheim velkommen på laget

Publisert 15.02.2024

Norges mestvinnende mesterskapsutøver i taekwondo, Nina Solheim, går inn i en kombinert rådgiver- og mentorrolle rundt forbundets nye prosjekt med mål om å etablere en langsiktig landslagsstruktur for utøvere på alle alderstrinn. 

Som eneste norske utøver har Nina deltatt i to OL; Athen 2004 og Beijing 2008, hvor hun vant sølv i sistnevnte leker. Hun har også flere EM og VM-medaljer å se tilbake på fra sin svært innholdsrike karriere.

– Jeg er glad og ikke minst stolt over å få Nina med på laget. CV’en hennes som idrettsutøver taler for seg, men for meg har det vært mennesket Nina Solheim og de medmenneskelige egenskapene hun kan bringe inn som har vært viktig. Erfaringen og kompetansen til Nina vet jeg at vi kan dra stor nytte av, spesielt inn mot våre kvinnelige utøvere der mental og fysisk kvinnehelse er noe vi, i likhet med resten av idretts-Norge, ønsker å sette på dagsorden. Samtidig kjenner hun også våre nåværende landslagstrenere Ramos og Rosillo godt fra sin tid som aktiv utøver og kan være en god kulturell brobygger for oss, sier sportssjef Kim Gibson.

Solheim har utdanning fra Norges idrettshøgskole, med idrettspsykologi og coaching som spesialområde, samt masterutdanning fra BI.

Foto: Smart Karriere

Klar for samling

Allerede neste helg, 24.-25. februar, er Nina med som mentor når assisterende landslagstrener Rosillo holder åpen utviklingssamling i Oslo. Hun gleder seg til å være et fast innslag på samlinger og nasjonale taekwondo-arrangement fremover:

– Da jeg fikk forespørselen om å få kunne bidra rundt de norske taekwondo-landslagene ble jeg veldig glad og det blir spennende å møte våre ambisiøse utøvere og trenere. Jeg gleder meg til å hjelpe utøverne på veien til å nå sine mål og har stor tro på at nå som vi på mange måter har en ny start med blanke ark får mulighet til å utvikle gode prestasjonsmiljø, sier Solheim.

Rosillo står for det idrettsfaglige innholdet og selve treningen, mens Ninas oppgaver vil være på det medmenneskelige plan hvor hun vil inspirere, motivere og veilede de yngre utøverne og deres trenere i hva som skal til for å nå toppen. Dette vil skje gjennom samtaler og små foredrag under de åpne samlingene.

Arbeidsutvalg

I tillegg til sin mentorrolle rundt yngre landslagsutøvere, vil Nina også være med i arbeidsutvalget rundt landslaget, bestående av landslagstrenerne, sportssjefen og kampsportforbundets coach fra Olympiatoppen, Michael Jørgensen.

Utvalget vil ha månedlige møter med evaluering av tidligere og pågående prosjekter, planlegging av fremtidige aktiviteter og innspill fra klubber med internasjonale utøvere. Målet er å sammen drive hverandre fremover for å skape best mulig utviklingsarenaer for våre beste og nest beste utøvere mens vi holder en finger på pulsen blant miljøet.