Åpne samlinger med landslagstrener Rosillo våren 2024

Publisert 29.02.2024

Kampsportforbundet har gleden av å invitere alle taekwondo-utøvere og trenere med erfaring fra internasjonale G-stevner det siste året til åpne samlinger med assisterende landslagstrener Jose Antonio Rosillo Atencia. Dette blir en videreføring av fjorårets utviklingssamlinger, men satt i et system som fra høsten av skal etablere en landslagsstruktur for yngre utøvere.

Denne våren vil det arrangeres månedlige samlinger med coach Rosillo som et pilotprosjekt for å gi bedre oppfølging til våre kadetter, juniorer og seniorutøvere i landslagsskorpen. Samlingene er åpne for utøvere fra 13-23 år hvor gruppene deles inn etter alder, avhengig av antall påmeldte per samling.

*Den internasjonale stevnekalenderen har nærmest fylt opp alle helger, noe som gjør det utfordrende å planlegge samlinger som ikke går samtidig som G-stevner. Datoene er tilpasset ledige helger for fulltidslandslaget og vi har full forståelse for at utøvere og klubber prioriterer G-stevner som kan være på samme dato som enkelte av vårens samlinger. Vi håper likevel at vi gjennom våren ser alle landslagsaktuelle utøvere på én eller flere samlinger.

Kartlegging for landslagsstruktur

Målet med pilotprosjektet er å etablere en tydelig struktur for landslag på juniornivå, opp til U23/utviklingslandslag og videre til fulltidsutøvere på seniornivå.

Landslagsledelsen jobber samtidig med å kartlegge og identifisere utøvere som har ambisjoner om å satse mot sommer-OL i 2028 og 2032. Samlingene blir dermed en viktig arena for de med ambisjoner om å bli olympiske utøvere, samt en pilot for fremtidig landslagsorganisering på alle alderstrinn. I 2026 arrangeres ungdoms-OL i Dakar hvor vi også har store ambisjoner om å kvalifisere juniorutøvere på veien mot fremtidige sommer-OL.

– Veien til Dakar 2026 og LA 2028 har allerede startet for lenge siden, så her må vi kaste oss rundt så vi kan skape gode utviklingsarenaer for våre utøvere og klubber. For norsk taekwondo er det viktig at trenere, klubber og forbund kan ha et tett samarbeid og bidra i utviklingen av våre utøvere. Pilotprosjektet denne våren vil jobbe for å strukturere og tydeliggjøre veien inn på de forskjellige landslagene. Opplegg fra høsten av er utarbeidet basert på tilbakemeldinger fra klubber og utøvere som har deltatt internasjonalt i 2023, bestilling fra Olympiatoppen, samt under åpent innspillsmøte i Drammen høsten 2023. Oppmøte og tilbakemeldinger gjennom vårens samlinger vil i stor grad være med på å forme de siste detaljene i foreslått landslagsstruktur, sier kampsportforbundets nyansatte sportssjef, Kim Gibson.

Samlinger

De månedlige samlingene vil fokusere på å gi tekniske og taktiske sparringsoppgaver til utøverne som de kan ta med tilbake til sine klubber og ved stevnedeltakelse. Da vi vet at flere utøvere deltar i G-stevner kjører vi påmelding til enkeltsamlinger og ikke en samlet påmelding. Obligatorisk påmelding til samlingene gjøres av den enkelte utøver via sin MinIdrett-profil i idrettens påmeldingstjeneste iSonen, husk frister for påmelding! Klubber med påmeldte utøvere vil bli kontaktet dagen etter påmeldingsfristen for å bekrefte påmeldingen av sine utøvere.

FEBRUAR/VINTERFERIE-SAMLING: 24.-25. februar – NKFs landslagssenter på Skullerud i Oslo
Påmeldingsfrist 18. februar kl. 23:59

PÅSKESAMLING: 23.-24. mars – NKFs landslagssenter på Skullerud i Oslo
Påmeldingsfrist 17. mars kl. 23:59

EVALUERINGSSAMLING NM MED HELE LANDSLAGSLEDELSEN: 13.-14. april – Drammen (Norgesmesterskap) & NKFs landslagssenter på Skullerud i Oslo
Påmeldingsfrist 7. april kl 23.59

MAISAMLING MED FYSISKE TESTER: 25.-26. mai – TBD Østlandet
Påmeldingsfrist 19. mai kl 23:59

JUNISAMLING: TBD (foreslått 22.-23. juni) @ TBA

Generelle krav for deltakelse
  • Utøver må være norsk statsborger med norsk pass (utvalgte gjesteutøvere kan inviteres etter henvendelse til kim(a)kampsport.no).
  • Utøver må være aktivt medlem i klubb tilsluttet NKF.
  • Utøver må ha gyldig WT global lisens og Kukkiwon-sertifikat.
  • Utøver må ha deltatt i minst ett (1) internasjonalt G-stevne de siste 12 mnd.