Følg OL-kvalifiseringen i taekwondo LIVE!

Publisert 07.05.2021

Fredag 7. og lørdag 8. mai skal de fire utvalgte norske håpene i taekwondo kjempe om OL-billett til Tokyo 2021. Du kan følge stevnet live på YouTube, samt gjennom resultatservice på Instagram-kontoen @kampsportlandslagene.

De fire utøverne, samt resten av landslagsgruppen, gjorde forrige uke unna de siste forberedelsene på hjemmebane, med en oppkjøringsleir i Aure.

Landslagstrener David Cook forteller om en vellykket leir med god stemning i gruppen. Ifølge Cook er utøverne i god form, og så ut til å sette pris på friheten under treningsøktene i et så positivt miljø.

– Før en konkurranse som dette, med så stor, iboende betydning for utøverne, er det viktig å nullstille seg mentalt, og finne tilbake til en tilstand hvor man nyter utviklingsprosessen. Aure ga oss det perfekte miljøet for dette. Jeg er svært stolt over hvordan hele gruppen, både utøverne som nå skal konkurrere, resterende utøver og ikke minst støtteapparat, viste eierskap til oppkjøringen og investerte alt for å hjelpe laget; Team Norway, fortsetter Cook.

Kun finaleplass sikrer OL-billett

Som tidligere annonsert kan hvert land stille med to kvinnelige og to mannlige utøvere i kvalifiseringsstevnet. Norge stiller med fullt lag, og den norske troppen består av følgende fire utøvere:

 • Richard Ordemann (26), Tøyen Taekwondo Klubb, herrer -80 kg
 • Milos Pilipovic (19), Grorud Taekwondo Klubb, herrer +80 kg
 • Mari Romundset Nilsen (17), Aure Kampsportklubb, kvinner -67 kg
 • Eliza Frazier Haugen (22), Tveita Taekwondo Klubb, kvinner +67 kg

Europa har to plasser tilgjengelig i hver klasse gjennom kvalifiseringsstevnet. Utøverne må derfor ta seg til finalen for å kvalifisere seg til årets OL.

Følg konkurransen LIVE!

World Taekwondo Europe sender stevnet live på YouTube.

De norske utøverne følger dette tidskjemaet inn mot helgen:

 • Torsdag 6. mai kl 11:00-13:00:
  Innveiing for Richard Ordemann (-80 kg) og Mari Romundset Nilsen (-67 kg).
 • Fredag 7. mai kl 9:00-13:00:
  Innledende runder for Richard Ordemann (-80 kg) og Mari Romundset Nilsen (-67 kg).
 • Fredag 7. mai kl 11:00-13:00:
  Innveiing for Eliza Frazier (+67 kg) og Milos Pilipovic (+80 kg).
 • Fredag 7. mai kl 15:00-20:30:
  Kvartfinaler, semifinaler og finaler i klassene herrer -80 kg og kvinner -67 kg. Her avgjøres OL-mulighetene for Richard Ordemann og Mari Romundset Nilsen.
 • Lørdag 8. mai kl 9:00-13:00:
  Innledende runder for Eliza Frazier Haugen (+67 kg) og Milos Pilipovic (+80 kg).
 • Lørdag 8. mai kl 15:00-20:30:
  Kvartfinaler, semifinaler og finaler i klassene kvinner +67 kg og herrer +80 kg. Her avgjøres OL-mulighetene for Eliza Frazier Haugen og Milos Pilipovic.

*Tidene er lokaltid i Sofia, som ligger 1 time foran norsk tid.

Vi gleder oss til å følge de norske utøverne til helgen, og avslutter med kloke ord fra coach Dave: We look forward to embracing and enjoying the moments.