Taekwondo: Uttaket til OL-kvalifiseringsstevnet er klart

Publisert 22.04.2021
Redigert 23.04.2021

Pressemelding
Landslagsledelsen har nå tatt ut de fire utøverne som skal representere Norge i OL-kvalifiseringsstevnet i Sofia i 7.-8. mai 2021.

I kvalifiseringsstevnet kan hvert land stille med to kvinnelige og to mannlige utøvere. Norge stiller med fullt lag, og den norske troppen består av følgende fire utøvere:

Menn:

  • Richard Ordemann (26), Tøyen Taekwondo Klubb -80 kg
  • Milos Pilipovic (19), Grorud Taekwondo Klubb +80 kg

Kvinner:

  • Mari Romundset Nilsen (17), Aure Kampsportklubb -67 kg
  • Eliza Frazier Haugen (22), Tveita Taekwondo Klubb + 67 kg

Av de fire utøverne som nå er tatt ut, er tre utøvere på fulltidslandslaget. Mari Romundset Nilsen er rekrutt-utøver.

Eneste nordiske land med OL-medaljer

Taekwondo har vært på OL-programmet siden Sydney-OL i 2000, og Norge har siden 2000 tatt to olympiske sølvmedaljer, ved Trude Gundersen i 2000 og Nina Solheim i 2008.

– Vi er det eneste nordiske landet med OL-medaljer i taekwondo, og har derfor ambisjoner om å kvalifisere utøvere til OL også denne gangen. Det siste året har vært krevende for toppidrettsutøvere og støtteapparat innen alle idretter, men laget har fått forberedt seg godt, og flere av utøverne hadde svært gode resultater å vise til før korona-perioden medførte stans i konkurranseaktivitet, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Milos Pilipovic hadde et svært godt konkurranseår i 2019, hvor han blant annet tok sølv i U21-EM. Pilipovic deltok også i ungdoms-OL i 2018. Richard Ordemann leverte en av tidenes største norske taekwondo-bragder i 2018, når han vant den prestisjetunge Grand Prix-finalen. Her ble daværende verdensmester Maksim Khramtsov og regjerende olympisk mester Cheick Sallah Cisse slått.

Forbereder seg på hjemmebane

De fire norske utøverne skulle opprinnelig forberede seg i Fuerteventura, Spania. Grunnet uforutsigbare flymuligheter ble disse planene endret, og den norske troppen vil nå i stedet tilbringe tiden frem mot stevnet i Aure, hjemstedet til utøver Mari Romundset Nilsen.

– Vi er glade for at troppen nå får anledning til å forberede seg i rolige og hjemlige omgivelser, og ser frem til å se hva de kan få til i Sofia, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.