Ordemann klar for World Taekwondo Grand Prix i Manchester

Publisert 18.10.2022

Pressemelding
Richard André Ordemann (28) fra Tøyen Taekwondo Klubb og fulltidslandslaget klatrer på verdensrankingen og er klar for nok et World Taekwondo Grand Prix-stevne, når Manchester er vertskap i denne helgens stevne. Grand Prix er taekwondoens ypperste liga, hvor kun de beste utøverne i verden er kvalifisert.

Med høstens sterke resultater, med flere seire i G2-stevner og sølv i Grand Prix Paris, er Ordemann nå rangert som nummer seks i verden og to i Europa blant aktive utøvere.

Taekwondoens «superliga»

Under World Taekwondo Grand Prix konkurreres det kun i de olympiske vektklassene og utøverne må være rangert blant de 32 beste i verden for å kunne delta. World Taekwondo Grand Prix er klassifisert som et såkalt G6-stevne, noe som betyr mange rankingpoeng i potten inn mot OL-kvalifiseringen til Paris 2024.

Richard vant i 2018 et historisk gull i World Grand Prix Fujairah, noe som i stor grad bidro til at han kvalifiserte seg til OL i Tokyo 2020 (21).

World Taekwondo Grand Prix har i motsetning til de andre åpne G-stevnene også prispenger i potten til medaljevinnerne.

Satser mot OL

Richards klasse, herrer -80 kg, går av stabelen søndag 23. oktober. Vi legger ut trekningslister og lenke til live-stream, samt resultatservice på kampsportlandslagene.

Han satser for fullt for å kvalifisere seg til sommer-OL i Paris og håper at pengepremier i Grand Prix-stevner kan hjelpe han på veien for han er av mange toppidrettsutøvere i Norge som er med på prosjekt Summit 2024 – et initiativ fra Olympiatoppen for å samle økonomiske midler til våre beste utøvere i de mindre idrettene.