Stor taekwondo-bragd av Ordemann

Publisert 03.09.2022

Pressemelding
Richard André Ordemann (28) fortsetter fremgangen og tok nok sterk en sølvmedalje under dagens World Taekwondo Grand Prix-stevne i Paris. Grand Prix er taekwondoens ypperste liga, hvor kun de beste utøverne i verden er kvalifisert.

Ordemann startet sterkt i første kamp i herrenes -80 kg-klasse hvor han tok en overlegen seier mot australske Sejranovic. Han fulgte opp med nok en god kamp da han beseiret portugisiske Ferreira, og var dermed klar for kvartfinale.

I kvartfinalen møtte han sin overmann fra fjorårets OL i Tokyo, den jordanske utøveren Saleh Elsharabaty. Denne gang fikk Richard sin revansj og vant til slutt i en dramatisk og tett kamp mot den olympiske sølvvinneren.

Semifinalen ble en tøff batalje mot den svært høye tunisieren Firas Katousi, men Richard dro også her det lengste strået.

Dermed ventet den tidligere verdensmesteren i -74 kg og regjerende europamesteren i -80 kg Simone Alessio fra Italia i finalen. Etter tre tøffe runder hvor spesielt den siste og avgjørende runden ble høydramatisk tok til slutt italieneren gullet. Dermed ble det et sterkt sølv, viktige rankingpoeng og en sjekk på 3000 USD med hjem til Norge for Ordemann.

Høyt nivå

Norges spanske landslagstrener Juan Antonio Ramos er godt fornøyd med sin utøver etter dagens bragd.

– Richard gjorde en god jobb gjennom hele dagen og viste god progresjon. Vi har mer å gå på og skal jobbe hardt videre mot å nå våre mål, sier landslagstrener Ramos.

Taekwondoens «superliga»

Under World Taekwondo Grand Prix konkurreres det kun i de olympiske vektklassene og utøverne må være rangert blant de 32 beste i verden for å kunne delta. World Taekwondo Grand Prix er klassifisert som et såkalt G6-stevne, noe som betyr mange rankingpoeng i potten inn mot OL-kvalifiseringen til Paris 2024.

Richard Ordemann vant i 2018 et historisk gull i World Grand Prix Fujairah, noe som i stor grad bidro til at han kvalifiserte seg til OL i Tokyo 2020 (21). 

World Taekwondo Grand Prix har i motsetning til de andre åpne G-stevnene også prispenger i potten til medaljevinnerne.

PS: Norge har også med Milos Pilipovic i tungvektsklassen. Han konkurrerer i morgen, søndag 4. september.