Sterke norske prestasjoner i internasjonale e-stevner

Publisert 01.06.2021

Helgen 30-31. mai deltok norske utøvere i store internasjonale online-stevner innen mønstergrenene i både taekwondo og wushu. Det endte med medaljer i flere valører for Norge.

Sune Østli fra Oslo Taekwondo Klubb stod overfor den største utfordringen da han konkurrerte live via Zoom i Oceania Open. Stevnet gikk etter australsk tid og han måtte utføre sin finalerunde klokken fire på natten.

Sterk medalje

Østli gjorde tross forutsetningene en god prestasjon og endte til slutt på tredjeplass i klassen for dan-graderte herrer 18-30 år.

– Det var selvfølgelig utfordrende med tidsforskjell og finale midt på natten. Sune fikk løst det på en god måte og fikk ut mye av det han har øvd på etter en periode med skader, sier landslagstrener Nina Bansal som er godt fornøyd med at Norge tok en bronsemedalje i dette stevnet.

Anette Nilsen fra Hwarang Drammen deltok også i Oceania Open, men kom på 9. plass i semifinalen og ble dermed ikke kvalifisert for finalen. Nilsen og resten av poomsae-landslaget konkurrerte også denne helgen i Norgescup 2.

Se hele sendingen fra Oceania Open Online Poomsae Championships på YouTube her:

Skandinavisk wushu-suksess

Da det Svenska Kung Fu & Wushu Förbundet ønsket å arrangere et åpent internasjonalt e-stevne i taolu, var en av hovedprioriteringene å gjøre det enklere for publikum og deltakere å følge med. Derfor innledet de et samarbeid med Tsuba Media og deres FighterTV som laget en TV-produksjon av konkurransen.

Scandinavian e-Wushu Competition ble gjennomført med 105 innsendte bidrag fra deltakere i 10 nasjoner, hvorav tre norske klubber var representert med til sammen 15 utøvere.

Blant de norske utøverne som gjorde det sterkest var Jonas Thorsen Loe fra Sangrok Kwan. Den tidligere junior-europamesteren tok gull i klassen senior herrer tradisjonell indre håndform med sin xingyiquan. Loe konkurrerer også i taekwondo poomsae og deltok samtidig i helgens nevnte Norgescup-stevne. Taiji-talentet Sophia Abramowski fra Oslo Wushuklubb som tok sølv i fjorårets online-EM vant også sin våpen-klasse for kadett jenter 11-14 år med taijijian (tai chi sverdform).

Norges nye landslagstrener i wushu, Sofie R. S. Nielsen, fulgte stevnet og synes det var hyggelig å se så mange norske utøvere i aksjon.

– Det lover godt for fremtiden. Både Jonas og Sophia presterte veldig godt og vant hver sin klasse. Det er et godt utgangspunkt for kommende konkurranser. Jeg gleder meg til å jobbe med dem, sier Nielsen.

Se hele sendingen fra Scandinavian e-Wushu Competition her:

Satser videre på e-stevner

– Vi ser at konkurranser på digitale plattformer har kommet for å bli, også etter COVID-restriksjonene letter, da dette senker terskelen for å både arrangere og delta på stevner, sier sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund.

De internasjonale særforbundene innen taekwondo og wushu (WT og IWUF) har allerede lagt til rette for at årets offisielle mesterskap i mønster-grenene poomsae og taolu også vil kunne arrangeres digitalt, dersom de ikke lar seg gjennomføre fysisk.

Ønsker du å delta i e-stevner? Terminlisten for kommende nasjonale e-stevner innen taekwondo, wushu og de forskjellige karate-grenene finner du i vår stevnekalender.