Europamester 2018

Publisert 22.05.2018
Redigert 09.07.2018

Jonas Thorsen Loe ble denne helgen Europamester i Wushu i Moskva. Det er første gang en nordmann tar gull i EM!

Den 15-årige Wushuutøveren fra Sangrok Kwan som var en av tre norske utøvere som representerte Norge under mesterskapet i Russland, imponerte alle med 8,23 poeng i klassen Xingyiquan herrer junior. Etter prestasjonen kunne Loe smykke seg med gull rundt halsen, som den første norske utøveren noen gang. Bare en uke tidligere deltok han i EM i indre stiler og tok bronsemedalje i klassen indre håndform. To medaljer til mesterskapsdebutanten fra Oslo vitner om målrettet og hardt arbeid i forkant. 

Se Jonas sin gull-prestasjon:

Dedikert norsk lag

Fra Norge dro et topp motivert lag til Moskva tidligere denne måneden. De skulle delta i både EM i tradisjonelle stiler 10.-13.mai og EM i moderne former 16.-20.mai. Laget var godt forberedt, og i fjor sommer var de alle på treningsleir i Wudang i Kina for å trene på tradisjonelle former. I påsken var de igjen på reisefot for å trene på de moderne formene på Sportsuniversitetet i Shanghai. Det norske EM- laget besto av

  • Jonas Thorsen Loe (15) fra Sangrok Kwan – kvalifisert i Taolu-klassene Wudang håndform, Wudang våpenform og Xingyiquan.
  • Lara Kutluca (13) fra Oslo Wushu Team – kvalifisert i Taolu-klassene Wudang håndform, Wudang våpenform og Nanquan.
  • Ingeborg Hove Gusdal (18) fra Oslo Wushu Team – kvalifisert u Taolu-klassene Wudang håndform, Wudang våpenform og Chaquan.
  • Britt MiRee Abrahamsen fra Bergen Wushuklubb – klasse for andre Taiji-former.

Lagleder og coach Kim Gibson fulgte opp laget under hele mesterskapet. Du kan lese Gibsons oppsummering av EM i tradisjonelle stiler på wushusidene.

 

Vi gratulerer Europamesteren!