Sommerfestivalen til NA ble en suksess!

Publisert 21.08.2023
Redigert 22.08.2023

Det var 135 deltagere på årets leir i Charlottenberg, Sverige for Nordic Alliance. Det var masser av gode treninger og god stemning på hele leiren. Hele 60 utøvere gikk opp til ny Dan grad og 25 til ny Cup grad.

Ønsker din klubb å synliggjøre deres arrangement i vår terminliste på kampsport.no? Les hvordan her.

Para på vei frem

Blant de som graderte seg var det 3 utøvere med funksjonsnedsetting som gikk opp til svartbelte-grader:

Theodor Braathen graderte til svart belte 1. dan. Foto: Knut Buer

– Theodor er kortvokst, og graderte seg til 1. Poom på årets sommerfestival. Han fyller 14 år til september, og har trent hos oss på Ryen i ca. 4 år. Pensumet hans er identisk med alle andres, men selvforsvarsteknikkene er tilpasset han. På graderingen viste han at de fungerte bra. Vi er stolte over å ha Theodor hos oss. Han er et eksempel på at Taekwondo kan utøves av alle, sier Erik Bårheim fra Ryen Kampsportklubb.

Merete Mortensen gjør teknikk i rullestol og graderte til svart belte 1. dan. Foto: Knut Buer

– Jeg har trent i Namsos Taekwondo klubb i 3 år nå og deltar aktiv på konkurranser. Taekwondo kan med tilrettelegging og tilpasning etter behov være noe for de fleste, mener jeg. Dette er en sport som har gitt meg mye, i form av fysisk aktivitet, felleskap, nye vennskap, utfordret meg til å gjøre ting jeg aldri har trodd jeg noen gang kom til å gjøre, og ikke minst utfordret min og kanskje andres tankegang på hva som er mulig, forteller Merete selv.

 

Morten Ottesen har Prader-Willi syndrom og graderte til svart belte 2. dan.

– Folk med Prader-Willi syndrom kan ha store vansker med kroppskontroll og kroppsbeherskelse, samtidig som de kognitive evner utfordres.

Morten er 40 år og har holdt på med Taekwondo i 7 år hos oss i Bjørkelangen. Han liker trening og vi er glade for å ha ham hos oss, forteller Kåre Konradsen fra Bjørkelangen Taekwondo Klubb.

 

Stolt leder av NA

– Vi ser ikke noen hinder for å la utøvere med funksjonsnedsettelse gå til dan-gradering. Vi mener det er like motiverende for dem å kunne få lov til å gradere seg ut i fra sine ferdigheter og på hvordan man har utviklet seg personlig, sier Nordic Alliance sin leder Sigvald Martinsen.

 

Graderinger og utmerkelser under Sommerfestivalen

Til 4.Dan

Master Laila Stubberud

Master Gry Hege Straumsnes

Master Fred Joachim Lund

Master Bernt Bjørsvik

Master Hieu Trong Le

Master Erik Fossum

Til 6.Dan

Master Marcus Halvorsrud Sori

 

Andre utmerkelser:

Årets kvinnelige utøver Merete Mortensen

Årets mannlige utøver GM Se Buorn Tran

Årets instruktør Vladimir Kapetan

Årets klubb Askim Moo Duk Kwan

Årets master Eskild Hestø