Resultater fra taekwondo-NM 2022

Publisert 28.11.2022
Redigert 30.11.2022

Norgesmesterskapet taekwondo ble arrangert 26. november på Jordal flerbrukshall. Taekwondo-seksjonen, samt arrangørklubben Tøyen Taekwondo Klubb er godt fornøyd med stevnet hvor utøvere fra 27 klubber ble representert.

Se endelig resultatliste fra Norgesmesterskapet i taekwondo 2022 i Sportdata.
(Kamp-resultater ligger under «Results», poomsae-resultater ligger ute under «Downloads»)

Resultatliste fra Jubileumscup i taekwondo 2022.

 Fornøyd seksjonsleder

Årets NM er gjennomført og med det også Jubileumscupen for B-utøvere, som ble slått sammen til 1 dag.

– Flyttingen fikk vi stort sett bare bra tilbakemeldinger fra de klubbene som var påmeldt  begge dagene, da de nå kunne nøyes med 1 dag i hallen og samtidig kunne alle bli med på åpningsseremonien, som er litt mer stas, sier seksjonsleder Maria Erenskjold.

– Vi visste det kunne bli et tight program, da vi i forveien hadde kalt inn til medlemsmøte fra 08.00-10.00 på morgenen, men håpet det skulle gå bra. Medlemsmøte var en suksess, og jeg vil komme tilbake med mer info i en annen nyhetssak, når vi har landet etter NM og fulgt opp, fortsetter Maria.

– Kamp ble gjennomført etter planen og særlig Barn B kampene, som vi hadde systemtekniske problemer med på NC3, kjørte problemfritt denne gangen. Poomsae opplevde dessverre tekniske problemer fra stevnestart, samtidig som tidsplanen var for optimistisk, så her ble det dessverre større forsinkelser en antatt. Noe vi fra stevnekomiteen kun kan beklage. Alle barna som deltok på Jubileumscupen fikk tildelt en jubileumscaps fra Taekwondoseksjonen, samt en oppmerksomhet fra arrangørklubben. Vi hadde dessuten æren av å ha besøk fra den Sør-Koreanske ambassaden, hvor selveste ambassadøren og to av hans attachéer møtte opp. Ambassadør Kim Pil-woo overrakte prisene for Beste Kadett M/F og Beste Junior M/F og uttrykte dessuten stor glede ved å være med på vårt NM, avslutter seksjonsleder Maria Erenskjold.

Seksjonen ønsker å takke alle som bidro til en uforglemmelig helg i hovedstaden; både utøvere, coacher, dommere, andre funksjonærer, publikummer og ikke minst arrangørklubben. Vi ønsker dog å rette en særlig stor takk til både poomsae utøvere, dommere og publikummer som ble til det siste grunnet forsinkelsene. Vi vil også gi en stor honnør til grandmaster Shah Iran og resten av arrangørgjengen fra Tøyen Taekwondo Klubb, uten dere ingen NM/JC.

Samtidig gir Taekwondoseksjonen en stor takk og honnør til årets arrangørklubber:

Elvebyen Taekwondo Klubb for NC1/ØC1

Vågen Taekwondo Klubb for NC2/VC2

Budosenteret (ØRBS) for NC3/ØC2

Tong-IR Taekwondo Klubb for MN2

Fornøyd stevneleder

Stevneleder Ingvild Sofie Lyng er godt fornøyd med et godt gjennomført NM.

– Dette er første gang jeg arrangerer et stevne. Til tross for litt forsinkelser på poomsae, har jeg kun fått gode tilbakemeldinger fra utøvere, klubber, dommere og andre ressurspersoner. De koste seg, spiste god mat og hadde en veldig fin dag. Det er det viktigste for meg, at utøverne er fornøyde, uttaler stevneleder Ingvild Sofie Lyng fra Tøyen Taekwondo klubb.

H. M. Kongens Pokal

Tuva Hatlen Kjødnes fra Oslo Taekwondo Klubb imponerte tildelingsjuryen og hennes seier i klassen senior damer DAN 1 og fikk tildelt kongepokalen, som stevnets beste utøver.

Andre utmerkelser under årets Norgesmesterskap i taekwondo

  • Årets taekwondo-person: Jon Borgersen, Elvebyen Taekwondo Klubb.
  • Årets coach: Tor Nilsen, Aure Kampsportklubb.
  • Årets utøver: Mari Rumundset Nilsen, Aure Kampsportklubb.
  • Årets dommer poomsae: Gitte Østhus, Oslo Taekwondo Klubb.
  • Årets dommer kyorugi: Kjetil Vang, Steinkjer Taekwondo Klubb.
  • Arrangørpris for beste sportsånd: Zarang Baghizadeh, Elvebyen Taekwondo Klubb.
  • Beste klubb poomsae: Hwa Rang Team Drammen
  • Beste klubb kyorugi: Grorud Taekwondo Klubb.
  • Sør-Koreas ambassades pris til beste kadettutøvere: Sjasmin Sahey, Elvebyen Taekwondo Klubb og Liam Sky Lumban, Oslo Nord Taekwondo Klubb
  • Sør-Koreas ambassades pris til beste juniorutøvere: Amina Hammich, Grorud Taekwondo Klubb og Jens Grambo Gundersen, Oslo Nord Taekwondo Klubb.

NM-debut for para-poomsae

Et av de store høydepunktene under helgens Norgesmesterskap var da Merete Mortensen vant gull i klassen  Senior II A F Høy Cup. En stor inspirasjon for mange!

Livestreaming

Under årets Norgesmesterskapet hadde vi livestreaming av Senior A*. Det kan sees i reprise på direktesport, hvor Richard Ordremann (historisk OL deltataker 2021) fra landslaget og Tøyen Taekwondo klubb var kommentator:

Live-stream NM 2022

Neste års terminliste

Terminlisten for neste år er revidert og kan finnes under stevnekalender i Sportdata forteller leder av Sportskomiteen Knut Olav Brecke.

– For 2023 mangler vi fortsatt flere arrangørklubber, og oppfordrer klubber som er interessert i å bidra til å avholde neste års konkurranser til å melde sin interesse. Uten stevner ingen utøvere, uten utøvere ingen stevner, alt henger sammen tillegger Knut Olav. Vi kommer også til å samarbeide tettere med klubbene i 2023 for å utvikle flere talenter og flere kortreiste støtteapparater. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Knut Olav avslutningsvis.

Send inn arrangementsøknad her