Reisebrev fra taekwondo i Midt-Norge, del 2

Publisert 31.10.2023

Reisebrev fra seksjonsleder i taekwondo (WT), Maria Erenskjold.

Som tidligere meddelt ønsker WT-seksjonen gjerne å komme på besøk rundt om i klubbene for å møte medlemmene og se og høre hva de driver med i det daglige. Målet for turen er å lære mer om hvordan seksjonen ev. kan hjelpe de.

Etter besøk hos først Aure Kampsportklubb og dernest Stjørdal TKD, var det onsdag 30/8 tid til besøk hos Røra Taekwondo Klubb. Her var jeg invitert av hovedtrener, Geir Øien. Mange i miljøet kjenner Geir, som i over 30 år har vært svært aktiv innen Taekwondo og har bidratt til å få mange flinke kamputøvere frem på høyeste nivå – her kan blant annet nevnes Nina Solheim, OL-sølv medaljevinner i 2008.

Hos Røra TKD er der særlig fokus på kamp, og treningen la da også opp til en masse stepping, ‘raske føtter’ og spark. Det var høy intensitet over hele linjen, uansett alder, og alle smilte og hadde det gøy sammen.

Det var et veldig hyggelig besøk, og hvilke lokaler de har! – Geir og klubben har over flere år jobbet med å få til dette kjempeflotte byggeri, hvor de har egen Taekwondo treningssal med matter og masse nytt utstyr, flotte omkledningsrom samt paddel- og styrkerom, skulle man føle for sånt også.

Jeg hadde etter trening et bra møte med representanter fra klubbstyret, samt en veldig god prat med Geir om dagens status i seksjonen, toppidretten og Kampsport 2.0.

Røra TKD ble startet av Geir Øien i 2009. På det høyeste har klubben hatt 123 medlemmer. Pandemien rammet dog hardt og det var like før klubben måtte legges ned. Det endte heldigvis ikke sånt, og fra rundt 30 medlemmer har klubben bygget seg opp igjen, og medlemstallene legger nå rundt 100!

Les mer og følg Røra TKD her: https://www.facebook.com/RoraTKD

 

31/8 – Besøk Steinkjer TKD

Siste klubb på besøkslisten denne gangen var Steinkjer TKD, hvor jeg var invitert av hovedtrener, og dommer gjennom mange år, Kjetil Vang.

Steinkjer TKD trener på en skole, der det skiftes mellom 2 treningssaler, da man deler lokaler med andre idrettslag også.

Det var første trening etter sommerferien, og jeg fikk overvære flinke barn på første parti, både erfarne og nybegynnere, som fikk sparket og kost seg.

På voksenpartiet var det dessverre litt sykdom, så vi endte med å være 3 gulbelter og 2 sortbelter. Det var en riktig god trening, med fokus på teknikk og poomsae. Gulbeltene ga den maks og stilte gode spørsmål og var nysgjerrige. Det var en hyggelig gjeng, og jeg håper å se dem på stevner fremover.

Steinkjer Taekwondoklubb ble opprettet i 1989 og er en del av TTU ved Grandmaster Cho.

Les mer om klubben her: https://www.steinkjertaekwondo.no/

 

Avsluttende ord

Det er utrolig viktig for meg å komme rundt og få hilst på folk, og se hvordan klubbene drives rundt omkring i landet for å få et bedre innblikk medlemmenes «hverdag» i Taekwondo-dagen. Disse fire besøk jeg nettopp var på visste nok engang hvor utrolig flinke og hyggelige folk vi har i WT Norge; det finnes mange ildsjeler i klubbene rundt. Tusen takk til de fantastiske mennesker som åpnet hjemmene deres og lot meg overnatte hos dem! Det har vært kjempehyggelig å få hilst på nye folk og «mimret» med gamle kjente. (og så sparret vi litt på økonomien også)

Jeg har allerede et par stående invitasjoner, som jeg håper å kunne innfri før sommeren 2024!

Emne: ,