Taekwondo-besøk i Midt-Norge

Publisert 07.09.2023
Redigert 08.09.2023

Seksjonsleder i taekwondo (WT), Maria Erenskjold, har vært på rundreise i Trøndelag og besøkt klubber. Første stopp var hos Aure Kampsportklubb, hvor blant annet landslagsutøver og VM-medaljør Mari Romundset-Nilsen er fra. Deretter var det klart for Stjørdal Taekwondo Klubb.

Reisebrev fra seksjonsleder Erenskjold i Aure

Jeg ble invitert av Brit Guri Ruøy, styremedlem i klubben, som jeg lærte å kjenne via Trener 1 kurs, som vi begge tok online i Corona tiden. Jeg har siden snakket med henne på stevner og vi har lenge snakket om et besøk.

Brit Guri var så utrolig snill å innlosjere meg hjemme i hennes supersjarmerende hus i Aure.

Klubben har fått til noen virkelig flotte og store lokaler ved å ha kjøpt skolen som ellers skulle legges ned. Man kjenner stor dugnadsånd i klubben, og det var fint å se nybegynnere på begge partier på dette som var første trening etter sommerferien!

Jeg hadde et veldig bra møte med styret først, hvor vi snakket om klubben samt Kampsport 2.0 og WT-seksjonen generelt, og etterpå var jeg i møte med Mari og Tor (pappa/trener til Mari), hvor vi fikk vendt noen veldig bra ting rundt toppidretten i WT.

Jeg skulle ha blitt med på trening, men rakk dessverre ikke grunnet møtene. Det var kanskje greit nok, for jeg var egentlig ganske så mett etter intet mindre enn 3 hjemmelagde kaker i styremøtet 🙂

Besøk hos Aure Kampsportklubb. Foto: Privat

Hvem er Aure Kampsportklubb?

Stiftet 7. april 2020

Fikk kjøpe gamle Straumsvik skole etter ett kommunestyremøtevedtak og vi overtok skolen juli 2020.

Rehabiliteringen av bygget startet umiddelbart og dugnadsviljen har vært formidabel. Dugnadstimene har blitt mange, og mye mere vil det bli.

Skolen ble bygget i 1975 med ett bruksareal på 869 m2

Vi har fått til 2 Dojanger, to styrkerom, ett kardiorom med tredemøller, sykler m.m., 1 kontor, flere lager til utstyr, pauserom og i kjelleren har vi ett rom med kjøkken som vi bruker ved større anledninger som avslutninger, treningssamlinger og feiringer av div. karakter.

For å skaffe økonomiske midler blir det lagt ned mye arbeid i å skaffe lokale sponsorer og søke tilskudd. I tillegg har vi en pantekasse utenfor dagligvarebutikken som gir oss en veldig god inntekt. Panting blir gjennomført av medlemmene i klubben hvor vi utfordrer hverandre på tømming.

Fra å være 55 medlemmer er vi nå 94 i alderen 6 -75 år

Vi har 8 trenere som tar seg av disse treningene:

Taekwondo kamp. Taekwondo grunnteknikk ungdom, Taekwondo grunnteknikk barn, Skadeforebyggende styrketrening, Bokserelatert trening barn, Bokserelatert trening ungdom/voksen, KUDO og uke 36 starter vi nybegynnerparti i Taekwondo.

Vi må få rette en stor takk til våre 18 sponsorer som hjelper oss å nå våre mål.

 

Stjørdal Taekwondo Klubb

Stjørdal Taekwondo Klubb ble stiftet i 1985 av Kim Jae Wha og er tilsluttet World Tae Kwon Do Federation (W.T.).  Vår Master Steffen Halle har vært med siden slutten av 80-tallet, og da holdt vi til i kjelleren på det som var gamle Stjørdalshallen. I dag har vi flotte lokaler i trimrommet i Fjellhallen, har ca 100 aktive medlemmer fra 6-55 år og er en av Midt-Norges største WT-klubber, og vi er stadig i vekst!

Klubben har benyttet seg av mange ulike mastere i tillegg til Kim, bla Choo Von Sup, Asbjørn Gomo, Geir Øien, Kjetil Vang og Johnny Ødeving.

Klubben har hevdet seg i konkurranser på nasjonalt plan og samarbeider med flere andre klubber i Trøndelag. Som klubb så satser vi på breddeidretten og vi ønsker å være en klubb for alle. Vi er en svært sammensatt gruppe med folk i alle aldre, fra flere land og med forskjellig ambisjonsnivå.

Hos oss er det plass både til dem som vil satse på konkurranser -innen kamp og/eller mønster (og vi er stolte over å ha fostret flere norgesmestere innen begge grener), men også dem som ønsker å trene for treningens skyld.

Det er jo ikke slik at man trenger å konkurrere med andre for å drive med Taekwondo. Minst like viktig er det å konkurrere med seg selv om å oppnå nye ferdigheter og beltegrader gjennom treningen, og dette er gjerne hovedmotivasjonen for våre utøvere.

Ofte ser vi at foreldre begynner sammen med barna sine, noe som viser seg å være et svært viktig tiltak for at alle skal trives, både store og små. I STKD deler vi inn partiene først og fremst ut ifra kunnskaper og nivå, og dette betyr at du som voksen får en unik sjanse til å trene sammen med egne barn.

Erfaring viser at dette har en svært positiv effekt for mange og at interessen øker.

Vi i Stjørdal Taekwondoklubb er stolte av vår historie, vårt gode treningstilbud, de flotte instruktørene våre og det gode miljøet vi har i klubben vår, og vi ønsker alltid nye medlemmer velkommen til oss!

Seksjonsleder i taekwondo (WT), Maria Erenskjold, på besøk hos Stjørdal TKD. Foto: Privat