Landslaget i taekwondo vil bli redusert etter sommerferien

Publisert 29.06.2023
Redigert 25.07.2023

Som det kanskje har blitt formidlet, står forbundet overfor betydelige økonomiske utfordringer som krever kostnadskutt. Dette innebærer at toppidretten også må redusere kostnadene. Som et resultat vil antallet utøvere som mottar stipend og får dekket reise- og oppholdsutgifter til samlinger og konkurranser av forbundet, bli redusert.

Vi uttrykker våre dypeste beklagelser over det faktum at dette vil påvirke mange av de utøverne som har arbeidet hardt for å oppnå betydelige resultater innen taekwondo-kamp. Etter European Games i juni ble det gjennomført en evaluering av toppidretten, og etter sommerferien vil vi ha færre utøvere igjen som forbundet kan satse på mot Sommer-OL i Paris 2024 og Los Angeles 2028.

Likevel ønsker vi å oppfordre alle toppidrettsutøvere med ambisjoner utenfor det nye landslaget til å fortsette å trene og konkurrere med full innsats. Det vil være mulig å trene og konkurrere sammen med landslaget på avtalte samlinger og konkurranser, under forutsetning av at utøverne selv dekker kostnadene. Vi håper inderlig at man ikke vil gi opp sine sportslige ambisjoner, men fortsette å utvikle seg.

Vi ønsker også å informere om at det årlig, i desember, vil bli gjennomført en evaluering for å bestemme hvilke utøvere forbundet vil satse på i fremtiden. Denne evalueringen vil baseres på utøvernes resultater, utvikling, potensial og holdning. Les mer HER

En annen viktig informasjon å formidle er at laget som skal delta i OL-kvalifiseringen for Europa i Berlin i mars 2024, ikke er tatt ut. Det vil bli fastsatt uttakskrav etter at utvelgelsen basert på rangering er gjennomført.