Flere klubber startet opp paratilbud i 2022

Publisert 31.03.2023
Redigert 11.01.2024

I 2022 var det flere klubber i Kampsportforbundet som startet opp paraidrettstilbud og inkluderte parautøvere i sine ordinære treningstilbud. Flere av klubbene deltok også på paraidrettsdager og Superleker i flere deler av landet.

Nye paratilbud i klubbene

Deltakelsen til parautøvere har fått større synlighet i de forskjellige grenene i både aktivitet og konkurranse. Dette viser at vi har et økt fokus på paraidrett i våre klubber. Noen av kampsporttilbudene som har hatt oppstart i løpet av 2022 er blant annet Romerike Shotokan Karateklubb, Nordstrand IF Parasport, Sarpsborg Karateklubb og Trondheim Taekwon-Do klubb.

Romerike Shotokan Karateklubb startet i 2022 opp et eget paratilbud for personer med bevegelseshemming, hørselshemming og utviklingshemming. Les om tilbudet her.

Kampsportforbundet har i samarbeid med Nordstrand IF Parasport startet opp et tilbud for barn, unge og voksne med utviklingshemming. Tilbudet består av de brasilianske kampsportene capoeira og jiu-jitsu. Les mer om tilbudet her.

 Nippon karateklubb har også startet opp et tilrettelagt tilbud for ungdom/voksne på autismespekteret. Les mer om tilbudet «Karate på spekteret» her.

Trondheim Taekwon-Do Klubb har lenge hatt paraidrett som et fokusområde i sin klubb, og har i 2022 startet opp enda et paratilbud. Les blant annet om Martin Tarpev sine erfaringer med Taekwon-Do og Cerebral parese her.

Oversikt over klubber som har et paratilbud eller inkluderer i ordinære partier.

Kontakt info til klubbene:
Kontaktinformasjon

Paraidrettsdager og Superleker

Lokale klubber og vår parakonsulent i kampsportforbundet har vært til stede på flere paraidrettsdager og superleker rundt om i landet. Her har vi opplevd mye idrettsglede, og fått vist frem våre idretter som et tilbud for både barn, unge og voksne med funksjonsnedsettelser.

Ane Holt følger nøye med når Stig Sandberg Hansen instruerer.
Foto: Fredrik Ødegaard

Synlighet i konkurranse

I løpet av 2022 ble vi oppmerksom på at flere klubber og arrangører av arrangementer arbeidet med å inkludere flere parautøvere i sine idretter, både i klubb og på konkurransenivå. Dette har blitt videreført inn i det nye året.

Merete fra Namsos Taekwondo Klubb deltok i NM i WT Taekwondo i november 2022, og ble Norgesmester i Poomsae.

Merete Mortensen på Poomsae-leir i Charlottenberg. Foto: Knut Buer

Sarpsborg Karateklubb fikk i 2022 midler fra Stiftelsen Damm for prosjektet «Inkludering av barn med Downs syndrom på karatestevner» Les mer her.
Klubben har hatt stor fremgang, og allerede i september var det en egen paraklasse under Østlands-cup i Drammen.

Sarpsborg KK med støtte fra stiftelsen Dam til trening av barn med Downs syndrom. Foto: NKF

Gruppen består nå av fire parautøvere som trener i klubben hver uke og som reiser på konkurranser. Fremtidsplanene for klubben er å reise utenfor Norge og delta i paraklasser internasjonalt. 

Les blant annet om deltakelse på Østlands-cup her

Se klipp fra NRK Super her (06.08)

I 2022 ansatte Norges Kampsportforbund en parakonsulent som kan bistå i arbeidet med paraidrett.
Ønsker din klubb å lære mer eller har noen spørsmål?

Ta kontakt med:

Parakonsulent
Emilie K. Kristiansen
478 10 904
emilie.kristiansen@nif.idrett.no