Flott para-debut i Shobu Ippon Cup Øst

Publisert 10.12.2023
Redigert 11.01.2024

Flere av kampsportforbundets medlemsklubber fortsetter satsingen på para-tilbud i sine lokalmiljø. Blant de som virkelig viser at kampsport er for alle er Stange Karateklubb, som tidligere i høst fikk tildelt midler for å utvikle sitt treningstilbud for utviklingshemmede.

Under lørdagens Shobu Ippon Cup Øst ble det for første gang gjennomført en egen konkurranse-oppvisning i Shobu Ippon kata, noe som ble godt mottatt av publikum, utøvere og funksjonærer.

Kata med ledsager under Shobu Ippon Cup Øst 2023 på Stange. Foto: NKF

Kata med ledsager under Shobu Ippon Cup Øst 2023 på Stange. Foto: NKF

Viktig læring

Tre utøvere stilte opp i para-klassen, der man først gjorde en testrunde med alle samtidig på matta, før utøverne enkeltvis fremførte kata sammen med en ledsager. Utøverne ble premiert med både medaljer og noe godt å spise i det som var svært rørende scener for de fremmøtte.

Fornøyde deltakere i para-klassen under Shobu Ippon Cup Øst 2023 på Stange. Foto: NKF

Da det var første gang at det ble gjennomført para-klasser i Shobu Ippon kunne man ta med seg mye lærdom videre inn i den daglige treningen. Vi håper dette har inspirert både utøverne på Stange, men også andre klubber, idretter og arrangører til å skape et bredt idrettstilbud for alle.

Ønsker du mer informasjon om tilrettelegging for para-utøvere i din klubb?
Kontakt parakonsulent Emilie Kvisgaard Kristiansen på emilie.kristiansen@nif.idrett.no