WKF: Gode resultater gjennom kata-prosjektet

Publisert 07.04.2021
Redigert 12.04.2021

WKF-grenkomiteens kata-prosjekt, ledet av trener Arne Wallann, har gjennom to år hjulpet klubber og utøvere over hele landet med utvikling og arbeid inn mot konkurranser.

Trener Wallann har gjennom en årrekke vist stor interesse for kata som konkurranseidrett, både som utøver og trener. I 2019 initierte han som regionstrener kata-prosjektet for å bidra til et styrket konkurransemiljø, gjennom treningssamlinger og oppfølging av klubber og utøvere i prosjektet.

Wallann forteller om en givende og lærerik start på prosjektet, der han besøkte flere klubber og gjennomførte flere arrangement i Oslo, blant annet WKF-grenkomiteens faste kick off-samlinger.

– Jeg synes prosjektet har fungert godt, tross utfordringene vi har møtt på i 2020. Det har vært god kontakt med klubbene, som jobber svært godt der ute, fortsetter Wallann.

Digitale løsninger

Etter et godt gjennomført norgesmesterskap i 2020, ble Norge og verden som kjent stengt ned grunnet korona, noe som selvfølgelig gjorde forholdende for (ville fjernet «forholdene for») oppfølging mer utfordrende. WKF-grenkomiteen var samtidig tidlig ute med å arrangere e-stevner.

– Online-konkurranser har vært like revolusjonerende som nyttig for kata-utøvere, da de har kunnet fortsette å konkurrere, sier Wallann. E-stevner har også gjort utøverne mer bevisste på hvilke muligheter som ligger i video og egenevaluering i sitt daglige treningsarbeid. Dette er noe vi ønsker å utvikle når samfunnet åpner igjen.

At det har grodd godt på tross av korona-omstendighetene, har kommet godt frem gjennom de norske resultatene i internasjonale e-stevner. En rekke norske utøvere har tatt medaljer i og noen til og med vunnet de største klassene i de største online-konkurransene mot topp internasjonal motstand.

Videre aktivitet

De faste kata-samlingene og oppfølgingen har blitt gjennomført online det siste året, og dette vil fortsette utover våren.

Allerede søndag 11. april arrangeres neste samling, hvor Idrees Abdullah Sensei vil undervise den «nye» kataen Sansai.

Datoer for videre samlinger publiseres fortløpende. Man kan bl. a. se frem til basistrening med kampsportforbundets talentutviklingskonsulent Andreas Suoranta, og sannsynligvis en økt med den tyske verdensmesteren Sophie Wachter.

Wallann understreker at det er gratis å være med på online-øktene, som kan utføres fra eget stuegulv og er tilpasset alle stilarter.

Også engasjert som prosjektleder

Wallann er også engasjert som prosjektleder, i deltidsstilling, frem mot junior-VM 2022.

Det internasjonale karateforbundet har besluttet at kata vil være på programmet i EM, VM, World Games og European Games i fremtiden.

– For at Norge skal henge med i den internasjonale utviklingen også innen kata er det derfor nå viktig å sikre god kompetanse og gjennomføre en strukturert satsing på mesterskapene i årene som kommer. Arne Wallann har gjennom kata-satsingen de siste årene bevist både sin kompetanse og sitt engasjement for at de utøverne som er på utviklingsgruppen skal lykkes, påpeker Jacobsen.

Ønsker du å være med på kata-prosjektet?

Prosjektet er åpent for alle utøvere og klubber som ønsker å delta i kata-konkurranser, både på bredde og elitenivå.

Om du ønsker å være med kan du kontakte Arne Wallann: arne.wallann@gmail.com / 957 53 826