Uttak til karate-EM

Publisert 27.04.2016

Wayne Otto har tatt ut laget som skal delta i karate-EM for seniorer

Europamesterskapet arrangeres i Montpellier, Frankrike 5.-8.mai. I karate-EM deltar 413 utøvere fra 44 nasjoner.

Målsettingen for det norske laget er å være med å kjempe om medaljer i EM. Det internasjonale nivået er tøft med flere nasjoner som nå satser på karate på grunn av OL-fokuset. På tross av dette, og at det ikke er tatt norsk EM-medalje siden 2005, mener sportssjef i Norges Kampsportforbund, Dag Jacobsen at det er mulig med gode resultater for de norske deltakerne

Utøverne har prestert godt på internasjonale stevner den siste tiden, og de har en veldig god landslagstrener i Wayne Otto, som skal coache laget i Montpellier, sier Jacobsen.

Blant de som skal representere Norge i EM er verdenstoer fra 2014, Gitte Brunstad, som tidligere i år endte på en syvendeplass i et Premier League-stevne. Også Bettina Alstadsæther har prestert godt denne våren, med en sterk femteplass i Østerrike Open som også var del av Premier League. De beste karateutøverne i verden kjemper om pengepremier og viktige rankingpoeng i de ti internasjonale konkurransene som inngår i Premier League.

Finpusser formen i Oslo

For siste finpuss av formen, møtes laget for treningssamling i Oslo 26.april-2.mai. Laget forventes å få hard, men ikke uoverkommelig motstand fra konkurrentene som kommer fra 44 europeiske land for å kjempe om edelt metall og mestertitler.

De innledende kampene er torsdag 5.mai og eventuelle finaler gjennomføres lørdag 7.mai. I lagkonkurransen er innledende kamper for kvinner fredag 6.mai og eventuelle finaler går søndag 7.mai.

Norge etablerer fulltidslag i karate

Skal Norge være med å kjempe i toppen må Norge gjøre som de beste nasjonene og etablere et fulltidlag som kan bo og trene sammen hver dag.

Norges Kampsportforbund har planer om å etablere et fulltidslag fra august. Hele 23 utøvere fra 12 forskjellige klubber har søkt om plass. Fulltidslaget blir tatt ut etter EM. Alle de som er tatt ut til årets EM har søkt om plass på fulltidslaget.

EM-laget

Bettina Alstadsæther, Stavanger Karateklubb, kvinner -55 kg

Gitte Brunstad, Mizuchi Karateklubb, kvinner -68 kg

Lotte Ørbæk Andersen, Stavanger Karateklubb, kvinner +68 kg

Tommy Kamhaug, Sarpsborg Karateklubb, menn -67 kg

Oversikt over alle deltakere i EM finnes på arrangementssiden hos SportData.