-Det jobbes godt i klubbene: Status for kata-satsingsprosjektet

Publisert 20.11.2019
Redigert 12.01.2022

Tidligere i år kickstartet WKF-grenkomiteen en fokusert satsing på kata; en satsing som nå er godt i gang. – På lag-NM nå i helgen ble det tydelig at det jobbes godt i klubbene, sier sier koordinator for satsingsprosjektet, Arne Wallann.

Satsingsprosjektet skal øke kompetansen på kata i Norge, samt forberede utøvere som ønsker å konkurrere. WKF-grenutvalget inviterte klubber som meldte sin interesse for kata-satsing til en første treningssamling i Oslo i juni.

Samlinger og treninger

Kata-prosjektet har i høst hatt fokus på de utøverne som er tatt ut til nordisk mesterskap, som arrangeres i Danmark kommende helg.

– Gjennom høsten er det er blitt avholdt treninger hos Tiger karateklubb. I tillegg er det arrangert én samling i Haugesund, og en åpen samling i Molde. Nå blir det interessant å se utøverne i aksjon i Danmark til helgen, forteller Wallann.

Avholdt som åpen aldersklasse

Lørdag 16.november ble det avholdt lag-NM og Norgescup i individuelle klasser i Voksen Idrettshall i Oslo. Her ble kata-delen av Norgescupen avholdt som en åpen aldersklasse fra 12 år og oppover, for hhv kvinner og menn.

– Dette gjør at klassene blir større enn vanlig, og legger til rette for mye interessant matching, da det finnes flere flinke utøvere i forskjellig alder. Utøvere fra flere steder i landet hadde tatt turen til Oslo. Med kun én uke igjen før nordisk var det bra å se god innsats fra blant annet de uttatte utøverne, både i lag-NM og Norgescup. Det syntes at det jobbes godt i klubbene, avslutter Wallann.

Vi ønsker kata-utøverne lykke til i årets nordiske mesterskap!