Viste kvalitet i kvartfinalen

Publisert 07.11.2017

Talentet Julie Helgesen Ramsey (17) kjempet seg i helgen helt frem til kvartfinalen i europamesterskapet for juniorer i taekwondo. Arrangementet gikk av stabelen i Larnaca på Kypros.

Julie vant den første kampen mot Katsiaryna Hulevvich fra Belarus 4-2 i klassen kvinner minus 63 kilo. Den neste kampen mot Sena Nur Erturk fra Tyrkia vant hun 11-3. I kvartfinalen møtte hun deretter Ana Taslak fra Kroatia. Taslak har vunnet flere store internasjonale konkurranser de siste årene. Kvartfinalen ble derfor som forventet en svært tøff kamp som Ana til slutt vant 23-21.

Rå på å nullstille

– På dette nivået har små feil store konsekvenser, men jeg er fornøyd med egen prestasjon. Jeg er heldigvis rå på å nullstille, og gleder meg allerede til neste mulighet, sier Julie etter tapet.

Norge sendte i tillegg til Helgesen Ramsey Walid Kamal (16) fra Grorud Taekwondo Klubb til junior-EM. Kamal tapte dessverre sin første kamp mot den tøffe motstanderen Levent Jozsa fra Ungarn i klassen herrer minus 55 kilo.

Viktig for fremtiden

– Vi i Norges Kampsportforbund er svært glade for å kunne sende Julie og Walid til junior-EM, og vi setter pris på innsatsen som er lagt ned både av utøverne og klubbmiljøene for å kvalifisere seg til mesterskapet. Julie kjempet veldig bra og var veldig tett på å vinne kvartfinalen. Etter andre runde var stillingen 10-10, men jenta fra Kroatia er en svært sterk motstander. Taslak ble europamester som kadett i 2011 og har etter dette vunnet en rekke store internasjonale konkurranser, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.