Har du husket å ta Ren Utøver?

Publisert 21.08.2023
Redigert 22.08.2023

Som en del av Norges Kampsportforbunds samarbeid med Antidoping Norge er ett av våre mål at alle kampsport-utøvere skal kjenne til regelverket for antidoping. Vi oppfordrer derfor alle til å ta e-læringsprogrammet «Ren Utøver».

Ren Utøver

Vi oppfordrer støtteapparat og alle utøvere som skal konkurrere regionalt, nasjonalt og internasjonalt til å ta e-læringsprogrammet Ren Utøver. Alle landslagsutøvere og utøvere som skal representere Norge må ha fullført programmet. Programmet gir god læring i det viktigste innen antidoping. Vi anbefaler derfor alle utøvere å gjennomføre programmet, uansett hvilket nivå du er påVi ønsker at utøvere og støtteapparat etterlever forbundets verdier både på og utenfor idrettsbanen. Ved at alle utøvere gjennomfører Ren Utøver og gjør seg kjent med regelverket for antidoping, støtter dere opp om forbundets mål om en dopingfri idrett.

Programmet er bygget opp rundt sju utvalgte områder innenfor antidopingarbeidet hvor du lærer det viktigste innen antidoping, og tar ca. 30 minutter å gjennomføre. Alle modulene trenger ikke gjennomføres på en gang, du kan dele det opp slik det passer deg.

Alle landslagsutøvere skal gjennomføre programmet hvert tredje år, og alle nye utøvere på landslag skal gjennomføre det innen tre måneder.

Det er også viktig at alle utøvere gjør seg kjent med WADAs oppdaterte dopingliste.