Ungdommene former ungdomskomité

Publisert 12.09.2017
Redigert 15.09.2017

8.-10. september var ungdommer fra hele landet samlet på Gardermoen i forbindelse med Norges Kampsportforbunds faste ledermøte. I tillegg til å delta på ledermøtet frem til lunsj lørdag fortsatte ungdommene arbeidet ut hele helgen.

Med bakgrunn i forbundets vedtak om å opprette en ungdomskomite inviterte forbundet alle medlemmer mellom 15 og 26 år til å delta på årets ledersamling. Et hovedmål for helgen var å høre hvordan ungdommene ville organisere seg i en slik komite. Struktur, valgordning og mandat var blant temaene som ble diskutert.

Fredag kveld og lørdag formiddag jobbet ungdommene med sine tilhørende seksjoner, og var med på å innlede arbeidet med å utvikle ny langstidsplan. Langtidsplanen skal vedtas på forbundstinget siste helgen i mai 2018.

Henrik Carstens holdt deretter lørdag ettermiddag et eget inspirasjonsforedrag for ungdommene, før de startet å diskutere hvordan de vil en komite skal se ut. Gjennom arbeidet viste ungdommene stort engasjement. Det var tydelig at denne gruppen vet hva de ønsker og vil, og at de ivret etter å få satt i gang arbeidet.

Historisk valg

De 16 ungdommene som deltok konstituerte søndag formiddag en egen valgkomite for å innstille en midlertidig ungdomskomite. Denne midlertidige komiteen skal opp til godkjenning til neste forbundsstyremøte 20.-21. oktober. Dette er det første valget av sitt slag og et viktig steg i riktig retning med tanke på ungdomsarbeidet i Norges Kampsportforbund.

Valgkomiteen er bestående av Erin Andrea Dahl Bråten fra Romerike Jujutsu Klubb og Henriette Nikoline Bergflødt fra Drammen Taekwondo Klubb.

– Det blir spennende å få være med å velge ut hvem som skal få være med i ungdomskomiteen til forbundet, og få være med å skape rammene for deres arbeid, sier Bergflødt.

Ungdomskomiteens valgkomite bestående av Henriette Nikoline Bergflødt (t.v.) og Erin Andrea Dahl Bråten (t.h.).

Helgen ble rundet av med en kort idémyldring om hvilke typer arrangement eller aktiviteter en fremtidig ungdomskomite skal sette i gang. Målet er å søke om midler fra UNG-Frivillig Fond, som ble opprettet etter ungdoms-OL på Lillehammer.

Av ungdommene som var representert på samlingen har 6 gjennomført kurset Lederkurs for ungdom i regi av Kampsportforbundet.

– Jeg synes det er flott at så mange unge tok turen denne helgen for å arbeide med idrettsdemokratiet og idrettene våre. Disse ungdommene er fremtiden i norsk kampsport, sier Trond Berg, president i Norges Kampsportforbund.

Kurset ble gjennomført av arrangementssjef Vegard Henriksen med støtte av utviklingskonsulent Kristiane Utheim Rygg fra administrasjonen.

– Vi gleder oss nå til å komme skikkelig i gang og ta fatt på arbeidet med ungdommene, sier Henriksen.