Karate: Arne Wallann engasjert som prosjektleder frem mot junior-VM 2022

Publisert 12.04.2021
Redigert 16.04.2021

Pressemelding
Norges Idrettsforbund godkjente nylig karate mønster (kata) som egen idrettsgren. Norges Kampsportforbund ønsker også å intensivere satsingen på kata som ble initiert i 2019, og har derfor nå engasjert Arne Wallann som prosjektleder frem mot junior-VM 2022.
– Kata er en idrett i vekst, og også her i Norge har vi merket økt interesse blant unge utøvere for mønster-varianten av karate, forteller Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Det internasjonale karateforbundet har besluttet at kata vil være på programmet i EM, VM, World Games og European Games i fremtiden.

– For at Norge skal henge med i den internasjonale utviklingen også innen kata er det derfor nå viktig å sikre god kompetanse og gjennomføre en strukturert satsing på mesterskapene i årene som kommer. Arne Wallann har gjennom kata-satsingen, som ble innledet i 2019, bevist både sin kompetanse og sitt engasjement for at de utøverne som er på utviklingsgruppen skal lykkes, påpeker Jacobsen.

Initierte satsingsprosjekt

Wallann er nå i første omgang engasjert i en deltidsstilling som prosjektleder frem til junior-VM i 2022, som arrangeres Tyrkia. Han har gjennom en årrekke vist stor interesse for kata som konkurranseidrett, både som utøver og trener. I 2019 initierte han som regiontrener kata-prosjektet for å bidra til et styrket konkurransemiljø gjennom treningssamlinger og oppfølging av klubber og utøvere.

Satsingsprosjektet er åpent for alle utøvere som ønsker å delta i kata-konkurranser, både på bredde og elitenivå. De faste samlingene og oppfølgingen har blitt gjennomført online det siste året. Wallann vil fortsette arbeider utover våren i sin nye stilling.

Revolusjonerende og nyttig

Det siste året har også korona-situasjonen gitt kata-utøvere en anledning til å vise seg frem gjennom e-stevner. At det har grodd godt på tross av korona-omstendighetene, har kommet godt frem gjennom de norske resultatene i internasjonale e-stevner: En rekke norske utøvere har tatt medaljer og også vunnet i de største internasjonale online-konkurransene mot sterk motstand.

– Online-konkurranser har vært like revolusjonerende som nyttig for kata-utøvere, da de har kunnet fortsette å konkurrere. Jeg synes satsingsprosjektet disse to årene har fungert godt, tross utfordringene vi har møtt på i 2020. Det har vært god kontakt med klubbene, som jobber svært godt der ute, forteller Wallann.

Sportssjef Jacobsen ser frem til å følge Wallann og kata-satsingen fremover.

– Vi er svært glade for å ha engasjert Wallann i denne stillingen, og ser frem til å følge han og våre kata-utøvere frem mot mesterskapene de kommende årene, avslutter Jacobsen.