Trening og studier i Kina

Publisert 03.09.2015

Norges Kampsportforbund kan tilby alle medlemmer som er interessert i kampsport eller kampkunst tilgang til et helt unikt sportslig og faglig miljø innen bredde, topp og ikke minst innen kampkunst i Kina. Kampsportforbundet har en rekke avtaler med forskjellige universet og foreninger i Kina som medlemmene kan benytte seg av.

I 2005 inngikk Norges Kampsportforbund en samarbeidsavtale med Beijing Sports Universitet (BSU) i Kina som er regnet for å være et av de beste universitetene i verden innen talentutvikling og toppidrett. Under sommer-OL i Beijing vant utøvere fra universitetet 14 gull, 6 sølv og 2 bronsemedaljer.

Forbundet har avtale med Hainan Senior Sports Tekniske Skole (HSS) som ligger i Haikou hvor det er sommer hele året. I 2013 og 2014 inngikk Kampsportforbundet samarbeidsavtale med henholdsvis Shanghai Sports Universitet og Capital University of Physical Education and Sports i Beijing. Shanghai Sports Universitet har spisskompetanse innen sanda og taolu (wushu). Det kinesiske wushumuseum holder til på Shanghai Sports Universitet. Kampsportforbundet har også klart å få til en historisk og eksklusiv avtale med Henan Martial Arts Federation og Shaolin temple som er fødestedet for kampsport og kampkunst.

Med disse avtalene har Kampsportforbundet tilgang til den ypperste fagkompetanse innenfor alle kampidretter, også innen kampkunst.

Når det gjelder Capital University of Physical Education and Sports i Beijing og Henan Martial Arts Federation har Kampsportforbundet er dette samarbeidet sammen med den Skandinaviska Wushu & Kinesiska Kulturföreningen i Sverige. Gjennom den Skandinaviska Wushu & Kinesiska Kulturföreningen vil alle som trener eller studerer på Capital University få en ekstra rabatt.

Ønsker du/dere treningsopphold i Kina innen kampsport eller kampkunst på kort eller lengre sikt kan du kontakte sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund på mobil 922 55988 eller e-post dag@kampsport.no

Treningssamling sommeren 2016

Det er planer om å arrangere en treningssamling for flere kampsporter i Beijing og på Shaolintemplet sommeren 2016. Mer informasjon om dette kommer i november.

DSC03189

田径馆,Track and Field stadium

kina