Tre norske utøvere til Moscow Wushu Stars

Publisert 18.02.2016
Redigert 22.02.2016

Tre norske utøvere stiller i det prestisjetunge wushustevnet Moscow Wushu Stars som går av stabelen denne helgen.
Konkurransen er Europas største åpne mesterskap i kinesisk kampsport (wushu/kung fu) med 600 utøvere fra 15 nasjoner. Fra Norge stiller Milos Joksimovic (17), Malena Marisei (13) og August Benestad (15), alle fra Oslo Wushuklubb. Med de tre landgslagsutøverne reiser landslagstrener Kim Gibson, som kan fortelle at dette er et viktig stevne for utøverne

– Dette er et svært viktig stevne for våre unge, håpefulle for å gi dem verdifull erfaring og matching mot det ypperste nivået på kontinentet, sier Gibson. Moskva er i år også vertskap for EM i mai, så det blir en fin test for landslagsutøverne som får se hvordan forholdene er. Det blir en helt spesiell arena da Moskva som første by i verden har fått bygget en spesiallaget stadion utelukkende for wushu med en stor hall samt en rekke mindre treningssaler og skolebygg. «Moscow Wushu Palace» stod ferdig i september i fjor og dette blir den første store testen på arenaens kapasitet og fasiliteter.

Det norske laget i flere grener

Milos Joksimovic (17) fra Oslo Wushuklubb konkurrerer i flere klasser innen grenen Taolu (oppvisning), både med og uten våpen. Milos skal konkurrere fredag, lørdag og søndag. Malena Marisei (13) fra Oslo Wushuklubb konkurrerer også innen Taolu, spesielt i tradisjonelle stiler, men også med en ny form innen moderne håndform for kadetter. Hun skal i aksjon fredag og søndag. August Benestad (15) fra Oslo Wushuklubb konkurrerer i kampgrenen Sanda junior herrer -80 kg. Han skal gå sine kamper lørdag.

Landslagstrener Kim Gibson har tro på laget

– Dette er en flott gjeng representanter for Norge og vi er stolte av å ha med så flott ungdom til Russland. Forhåpentligvis kan vi få noen gode resultater, men aller viktigst i denne fasen av sesongen er det å høste erfaring og få gode tilbakemeldinger på hva vi må jobbe med fremover mot EM, sier han.