Toppidrett: Oppdatert informasjon om OL-satsingen

Publisert 06.08.2020
Redigert 07.08.2020

Selv om korona-viruset har rammet toppidretten hardt fortsetter satsingen frem mot neste års OL for fullt. – Vi er nødt til å sikre best mulig utvikling i en krevende tid, sier Dag Jacobsen, sportsjef i Norges Kampsportforbund.

Sommer-OL i Tokyo 2020 er flyttet ett år. Sommer-OL i Paris 2024 går som planlagt, mens ungdoms-OL 2022 er flyttet til 2026.

– Normal skulle opplegget for sommer-OL i Tokyo 2020 ha vært avsluttet nå i august, og vi skulle ha startet oppkjøringen til Paris 2024. Siden OL er flyttet et år vil oppkjøringen mot OL-kvalifiseringen for sommer-OL 2021 fortsette for fullt. Samtidig er vi også nødt til å starte oppkjøringen for sommer-OL i Paris i 2024; forbundet vil derfor i en periode ha to parallelle opplegg, sier sportssjefen.

Satsingen mot sommer-OL i Tokyo:

Landslagstrener Dave Cook for taekwondo, og landslagstrener Wayne Otto for karate har begge som målsetting at Norges skal kvalifisere utøvere til sommer-OL i Tokyo, og kunne kjempe om medaljer. Karate skal ha sin OL-kvalifisering i juni 2021, mens det for taekwondo foreløpig ikke er avgjort når eller hvor kvalifiseringen skal arrangeres.

Landslagstrener Dave Cooks engasjement i Norge utgår etter sommer-OL i Tokyo. Dave kom inn som ny trener etter at Norge ikke klarte å kvalifisere seg til sommer-OL i London i 2012. Han klarte å kvalifisere Norge til sommer-OL i Rio 2016, og vil avslutte med sommer-OL i Tokyo neste år.

Sommer-OL i Paris 2024:

Taekwondo starter oppkjøringen mot Paris 2024 i september, og vil samtidig gå aktivt ut for å søke etter ny landslagstrener for taekwondo.

Foreløpig har ikke IOC avgjort om karate eller wushu skal være på OL-programmet i Paris i 2024, men de internasjonale særforbundene har arbeidet målbevisst for å få idrettene på OL-programmet. Norges Kampsportforbund vil informere om avgjørelser som fattes rundt OL-programmet så snart informasjonen foreligger.

 

Emne: , ,