To nye gull i taekwondo WTF

Publisert 16.02.2015
Redigert 27.07.2015

Tina Skaar sikret seg en ny gullmedalje i -73 kg i helgen. Richard Ordemann fra Tøyen Taekwondoklubb tok gull i -80 kg etter flere tøffe kamper.

Turkish Open 2015:

Etter å ha slått Tyrkia i innledende kamp var Tina Skaar fra Øvre Romerike Budo Senter klar for semifinale mot Nederland. Hun vinner også denne kampen og er klar for finale mot Sule Yilmaz, en annen utøver fra Tyrkia. Også i finalen scorer den norske landslagsutøvere flere poeng enn motstanderen og det resulterer i hennes andre gull på to uker.

Richard Ordemann vinner over Polen i innledende kamp, og møter deretter Usbekistan som han også slår. Han vinner også kvartfinalen over Tyrkia og er klar for semifinale. Nordmannen vinner igjen og møter Burak Demir fra Tyrkia i finalen, som ender med norsk gull. Også Ordemann tok medalje under forrige helgs rankingstevne i De forente arabiske emirater.

I tillegg til gull sikrer utøverne seg viktige rankingpoeng med tanke på OL.

Målrettet trening:

Neste helg er det Luxur Open i Egypt og deretter er det Holland Open i mars. EM for OL-klasser er siste kvalifisering for European Games Baku.

– Hvis norske utøvere kvalifiserer seg til Baku kan de få verdifulle rankingpoeng, gull i Baku gir nemlig fire ganger så mange poeng som ellers, sier sportssjef i Norges Kampsportforbund, Dag Jacobsen.

I samarbeid med Olympiatoppen har Norges Kampsportforbund etablert et lag som trener sammen hver dag med tanke på OL. Dr. Dave Cook leder og trener laget som også bor sammen. Sportssjefen kan fortelle at hard jobbing ligger bak helgens prestasjoner

– Dave Cook startet opp jobben i 2012. Nå begynner vi å se resultatet av den målbevisste og systematiske jobben landslagstreneren har gjort, for nå begynner det norske taekwondolaget å vinne medaljer, sier en glad Dag Jacobsen.

Se NRKs reportasje om Dr. Dave Cook og det norske landslaget her:http://kampsport.aventia.no/webtv/Play.aspx?sectionID=8&movieID=330&autostart=1

Se mer om OL-kvalifisering for det norske laget her: http://www.mynewsdesk.com/no/norges-kampsportforbund/pressreleases/norske-taekwondoutoevere-maa-kjempe-om-ol-plasser-i-istanbul-16-17-januar-2016-1116195


16.02.2015 +

16.02.2015 ++