Kulturminister Linda Helleland (H) besøkte lørdag ladesletta i Trondheim. Med seg hadde hun en nyhet, som fikk de Trondheim Taekwon-Do klubb til å juble. Departementet tildeler 6,5 millioner kroner til et sambruksanlegg mellom idrettene tennis, bordtennis og taekwon-do på Lade

– Dette er noe kampidrettene i fellesskap har anbefalt departementet og vi synes prosjektet på Lade er veldig spennende, sier generalsekretær Trond Søvik i Norges kampsportsforbbund. Han gleder seg til å se det nye anlegget når det blir ferdig.

Anlegget vil være det første dedikerte kampidrettsanlegg som er finansiert med kulturdepartementets programsatsningsmidler.

– Jeg er veldig imponert over at tre så forskjellige idretter har gått sammen om å bygge et fellesanlegg. Det er veldig spennende, og jeg vil rose dem for å ha kommet frem til denne modellen, sier kulturminister Linda Helleland til Adresseavisen.

Helleland håper initiativet vil inspirere andre idretter i Norge til å gjøre det samme.

– Det er viktig for meg at mange får mulighet til fysisk aktivitet. Ikke alle satser på fotball og ski. Det er viktig med et anlegg for andre type idretter. Gode anlegg er avgjørende, sier Helleland til avisen.

– Vi er kjempeglad. Dette var et være eller ikke være for å få til et sambruksanlegg, sier Thomas Kulvik i Trondheim Taekwon-Do Klubb.

Med sine 1600 medlemmer er dette Europas største kampsportklubb. I dag bruker klubben en million kroner i året på å leie lokaler og i januar ble det klart at Trondheim kommune støtter et nytt bygg for tennis, bordtennis og taekwon-do med til sammen 19,5 millioner kroner. Her kommer depardementets programsatsningsmidler som er øremerket kampidrettene godt til hjelp.