Taekwondo-landslaget jakter flere poeng i Egypt

Publisert 26.02.2015
Redigert 27.07.2015

Denne uken reiser det norske taekwondo-landslaget til Egypt for å delta i G2-stevnet Luxor Open. Gull i dette stevnet kan være avgjørende for kvalifisering til European Games.

Marie skulle gå første kamp i -57 kg mot Daria Zhuravleva fra Russland. Hun fikk Walk-over i første da Russeren ikke dukket opp. Marie møtte så Svenske Nikita Glasnovic i neste kamp. Hun tapte dessverre mot Sverige med 5-0.

Tina gikk mot Anastasiia Gurskaia, fra Russland i første kamp og tapte dessverre 8-7.

John møtte Russiske Maksim Baranovsky i -74 kg, men tapte dessverre sin kamp 16-4.

Først ut dag tre var Richard som gikk kamp nr. 202 mot Mostafa Taalab fra Egypt. Richard vant sin første kamp 13-3. Hans neste kamp var mot Steven Lopez fra USA, der han tapte på golden point mot Lopez. Det stod 10-10 etter 3 runder.

Mohammed startet mot Tarek Yeha fra Egypt i kamp nr. 207. Han vant sin første kamp 11-2. Hans neste kamp mot britiske Damon Sansum tapte han dessverre 18-5.

Tor kjemper mot en Egypter, Mohamed Maher, men tapte dessverre sin kamp knepent 15-13

Ingen medaljer til det norske laget denne gangen.

________________________________________________________________________

Laget er i gang med trening før det braker løs i Luxor Open. Først ut er jentene. Marie Magnus i -57 og Tina Skaar i -73. Lørdag skal John Asp i aksjon i -74, mens utøverne i -80, Moahammed Elhatri, Richard Ordemann og Tor Waage konkurrerer søndag. Lykke til!

/

/
_______________________________________________

Noen av verdens aller beste taekwondoutøvere deltar i Luxor Open, noe som gjør at dette stevnet blir tøft å hevde seg i. Det er likevel ikke umulig for de norske utøverne å gjøre det bra. I alt har taekwondo-landslaget 10 medaljer i de fire siste internasjonale rankingstevnene, to gull, et sølv og seks bronse.

Det arrangeres bare ett G2-stevne i hver verdensdel og disse stevnene gir ekstra mange rankingpoeng til utøverne på pallen.  Gull i G2-stevne gir 20 rankingpoeng, mot 10 i G1-stevner. Taekwondolaget er avhengig av poeng for å kunne kvalifisere seg til European Games i Baku i juni. Stevnet i Egypt er et av flere viktige stevner frem mot sommeren og arrangeres 27.februar-1.mars. Deretter reiser laget til Nederland hvor de skal delta i Europas G2-stevne, Dutch Open i Eindhoven 13.-15.mars, som er det største stevnet med over tusen seniorutøvere påmeldt.

Det gjelder å sikre seg så mange poeng som mulig før 31. mars som er fristen for å kvalifisere seg til Europan Games i Baku. Det siste stevnet før frisen er EM for OL-klasser som arrangeres den siste helgen i mars, der kun landslagsutøvere kan stille.

Følgende landslagsutøvere stiller i Luxor Open, Egypt: 

Marie Magnus, Keum Gang Taekwondo-Nesttun, klasse -57 kg

Tina Røe Skaar, Øvre Romerike Budo Senter, klasse -73 kg

John Asp, Grorud Taekwondo Klubb, klasse – 74 kg

Richard Ordemann, Tøyen Taekwondo Klubb, klasse – 80 kg

Mohammed Elhatri, Tøyen Taekwondo Klubb, klasse – 80 kg

Tor Løvset Waage, Taekwondo Team Heimdal, klasse – 80 kg

 

Lykke til!

 

/