Taekwondo: Uttak til kadett- og juniorlag

Publisert 25.03.2022
Redigert 26.03.2022

Pressemelding
I mars gjennomførte Norges Kampsportforbund uttakssamlinger for kadetter og juniorer. I etterkant av samlingene har landslagsledelsen tatt ut kadett- og juniorlag.

Utøverne som nå er tatt ut til kadett- og juniorlaget er:

Kadetter:

  • Martin Romundset Nilsen, Aure Kampsport Klubb
  • Lene Gamst, Elvebyen Taekwondo Klubb

Juniorer:

  • Amina Hammich, Grorud Taekwondo Klubb
  • Arne Andresen, TIF Viking
  • Alexander Plaipetch-Unes, Tøyen Taekwondo Klubb

Godt prestasjonsmiljø

Utøverne vil nå få kontrollert oppfølging av landslagsledelsen. Alle blir også invitert til treninger og samlinger med seniorlandslaget.

– Om norske taekwondo-utøvere skal kjempe om medaljer i internasjonale mesterskap, er det viktig at det kommer nye kadetter og juniorer inn. Vi har skapt et godt prestasjonsmiljø sammen med Olympiatoppen, og har kvalifisert norske taekwondo-utøvere til nesten samtlige OL. Vi står igjen med flere OL-medaljer og sterke prestasjoner så langt. Ambisjonene er at dette skal fortsette i OL i 2024 og 2028. Ungdoms-OL i 2026 er også et viktig mål i seg selv, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Flere vil få muligheten

Jacobsen understreker at flere utøvere vil få muligheten til å tas inn på laget.

– Nå er det disse utøverne som er tatt ut i første omgang, men det vil bli arrangert flere utviklingssamlinger. Det vil derfor komme flere muligheter til å bli tatt ut. Ett av kriteriene for å bli tatt ut er utøveren virkelig vil satse på toppodrett. Klubb og foresatte må også støtte satsningen helhjertet.

Norges Kampsportforbund oppfordrer alle taekwondoutøvere til å forberede seg godt til neste uttakssamling. Denne arrangeres høsten 2022.