Taekwondo: Første medalje i junior-VM siden 2004

Publisert 05.08.2022

Pressemelding
Årets junior-VM i taekwondo kamp arrangeres i den bulgarske hovedstaden Sofia fra 2.-7. august. I dag tok Amina Hammich (17) fra Grorud Taekwondo Klubb en sterk VM-bronse for Norge.

Det deltar totalt 809 utøvere fra hele alle verdens kontinenter i årets verdensmesterskap for juniorer. I klassen til Hammich, junior kvinner -55 kg var det totalt 40 utøvere til start.

Hammich startet sterkt ved å beseire serbiske Cirovic i første runde, i neste runde tok hun en klar seier mot Kherfan fra Jordan før hun møtte hjemmehåpet Kostadinova fra Bulgaria i tredje runde. Hun vant også kampen mot den sterke bulgareren og dermed ventet spanske Maroto Corredor i kvartfinalen. Etter en høydramatisk kvartfinale vant Hammich til slutt med minste mulige margin og dermed var det klart for et møte med greske Repoulia i semifinalen.

Grekeren ble hakket for sterk, dermed endte det med tap i semifinalen og VM-bronse for Grorud-jenta.

Grundige forberedelser

– Dette er en veldig sterk prestasjon av Amina, men ikke tilfeldig, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund. 

– Sist gang Norge tok medalje i et junior-VM i taekwondo var ved Julia Fieler i 2004. At Amina har nådd så langt overrasker ikke oss. Tidligere i vår ble hun tatt ut på juniorlandslaget og satser for fullt mot OL i Los Angeles 2028. Hun trener derfor en del med de norske seniorutøverne. I tillegg får hun daglig oppfølging av klubbtrener Mikael Oguz, som har vært assistenttrener for seniorlandslaget og faktisk var juniorlandslagstrener og coach sist gang Norge vant medalje i junior-VM, fortsetter Jacobsen.

Coach Oguz har i tillegg til den daglige treningen også gjort en stor jobb med motstanderanalyse før mesterskapet. De stilte dermed godt forberedt til mesterskapet, noe som ga tellende resultater.

– Om norske taekwondo-utøvere skal kjempe om medaljer i internasjonale mesterskap, er det viktig at det kommer nye kadetter og juniorer inn. Vi har skapt et godt prestasjonsmiljø sammen med Olympiatoppen, og har kvalifisert norske taekwondo-utøvere til nesten samtlige OL. Vi står igjen med flere OL-medaljer og sterke prestasjoner så langt. Ambisjonene er at dette skal fortsette i OL i 2024 og 2028. Ungdoms-OL i 2026 er også et viktig mål i seg selv, avslutter Jacobsen.

Kampsportforbundet kommer tilbake med kommentarer fra trener Oguz og utøver Hammich i det som har vært en fantastisk dag for norsk taekwondo i Sofia.