Taekwondo bekreftet på OL-programmet i Los Angeles 2028

Publisert 10.12.2021

I går bekreftet IOC at taekwondo er på OL-programmet i Los Angeles. Sommer OL i Los Angeles arrangeres 21. juli til 6 august 2028.

– Vi er selvfølgelig svært glade for at taekwondo fortsatt er på OL-programmet. Vi er allikevel skuffet over at verken karate eller wushu ble tatt opp som nye idretter, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

IOCs regelverk fastslår at syv år før OL arrangeres, skal de internasjonale særidrettene motta beskjed om hvilke idretter som skal være fast på OL-programmet. I går hadde IOCs hovedstyre møte, hvor programmet for 2028 ble fastsatt. Taekwondo er en av de 28 idrettene som skal være programmet. Skateboarding, sportsklatring og surfing ble tatt opp som nye idretter på det faste programmet.

– Arrangøren skal også velge ut sine tilleggsidretter i løpet av 2023. For å bli vurdert som tilleggsidrett må idretten være IOC-anerkjent. Av kampsportforbundets idretter er både karate, wushu og muay thai IOC-anerkjente idretter. Vi håper derfor at vi får med flere av våre idretter på programmet når tilleggsidrettene skal velges, sier Jacobsen.

Flere medalje-muligheter for taekwondo

Boksing, vektløfting og moderne femkamp er tatt ut av OL-programmet. Disse idrettene kan allikevel tas med i 2028 hvis de klarer å oppfylle IOCs kriterier for godt styresett, økonomisk åpenhet, bærekraft, dommerprosesser og doping innen 2023.

– Når det gjelder OL er ikke bekreftelsen på at taekwondo står på 2028-programmet den eneste gode nyheten: Det er også store muligheter for at mixed team vil være på programmet i Paris 2024. I tillegg fikk taekwondo para et økt antall medaljeøvelser på 2024-programmet sammenlignet med Tokyo 2020, avslutter Jacobsen.

Les mer på Olympics.com.