Støtte fra Olympiatoppen for 2019

Publisert 28.01.2019

Oversikten over hvem som får støtte fra Olympiatoppen det kommende året er klart. Både taekwondo og karate kommer godt ut av det. 

Hvert år deler Olympiatoppen ut utøverstipender og prosjektstøtte til idretter og utøvere de har tro på, i tillegg til at disse idrettene får benyttet seg av ressursene og fagkompetansen på Olympiatoppen. Det er et trangt nåløye å komme gjennom for å bli en prioritert idrett, og det er mange som kjemper om ressursene.

Takket være prosjektleder Raik Tietzes strukturerte og målrettede arbeid over tid, har Olympiatoppen for første gang siden «prosjekt 88» valgt å gi karate prosjektstøtte. 

– Det at karate er blitt en prioritert idrett hos Olympiatoppen betyr enormt mye. I likhet med taekwondo som har fått støtte siden OL i Sydney 2000, vil karate nå også få tilgang til all fagkompetansen Olympiatoppen sitter på og utøverne vil få tett oppfølging, sier en fornøyd sportssjef, Dag Jacobsen.

Støtte 2019

Toppidrettssatsingen til karate og taekwondo har fått prosjektstøtte fra Olympiatoppen for 2019. Individuelle utøverstipend er tildelt karateutøvere Annika Sælid og Andrine Hilton, samt taekwondoutøvere og Richard Ordemann og Randi Dyngeland.