Stang ut i bronsefinalen i taekwondo European Games

Publisert 19.06.2015
Redigert 27.07.2015

Landslagutøver Richard André Ordemann tapte bronsefinalen i taekwondo knepent under European Games i Baku torsdag.

Richard André Ordemann (Tøyen Taekwondo klubb) tapte bronsefinalen i taekwondo knepent under European Games i Baku torsdag. Bronsekampen ble avgjort ved golden point i ekstrarunde. Kampen som endte 5-5, var så tett den kunne bli, og små marginer avgjorde resultatet.

Ordemann møtte portugiseren Julio Ferreira i bronsefinalen i klassen herrer minus 80 kilo etter spennende innledende runder.

I sin første kamp i den innledende runden fikk Ordemann tøff motstand i Albert Gaun fra Russland som er ranket som nummer en i verden i klassen. Nordmannen måtte se seg slått av russeren og kampen endte 5-12. Russeren kjempet seg hele veien til finalen og åpnet derfor en mulighet for Ordemann til å kjempe om bronsemedalje.

For å komme til bronsefinalen måtte landslagsutøveren slå armeneren Arman Yeremyan. Den tøffe fighteren fra Armenia ledet 4-0 helt til tredje runde, da nordmannen satte inn flere angrep og scoret 8 poeng, detmed vant han kampen 8-4 og var klar for å sparke seg til bronse.

Etter å ha kjempet gjevnt i bronsefinalen vant portugiseren da han satte inn første og avgjørende poeng i ekstrarunden. I Baku er Ordemann i selskap med Europas beste utøvere, og må sies å ha gjort en hederlig innsats under tidenes første Europeiske leker.

Vi gratulerer med god innsats!
19.06.2015 +

19.06.2015 ++