Sommer-OL 2032 trolig til Brisbane: – Gladmelding til kadetter og juniorer

Publisert 16.03.2021

På IOCs kongress forrige uke ble støtten til Brisbane som arrangør av sommer-OL i 2032 bekreftet. – Det er positivt at man allerede nå har en indikator på hvor også OL i 2032 vil arrangeres, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

– Usikkerheten verden over, som følge av COVID-krisen, vil trolig vedvare. Som en følge av denne usikkerheten ble IOC-kongressen enda mer imponert over den utmerkede og robuste søknaden levert av Brisbane 2032-komiteen og den australske olympiske komiteen, melder IOC på sine nettsider.

Gulrot for kadetter og juniorer

Sommer-OL i 2028 arrangeres i Los Angles, mens sommer-OL i 2024 arrangeres i Paris. Taekwondo er fast på OL-programmet, og vil derfor være en del av både LA- og Paris-OL. Hvorvidt karate vil være på programmet LA og eventuelt Brisbane er ikke avklart. Ungdoms-OL 2026 arrangeres i Dakar. Her vil både karate, taekwondo og wushu være på programmet.

– Det er gledelig at vi har en oversikt over hvor de neste tre sommer-OL skal arrangeres. slik at alle kadetter og juniorer med ambisjoner allerede nå kan trene og forberede seg, i samarbeid med oss som særforbund, og ikke minst Olympiatoppen. OL er drømmen for enhver idrettsutøver, og den ultimate gulroten for både kadetter og juniorer, avslutter Jacobsen.

Emne: , ,