Slagkraftig trening med støtte fra stiftelsen DAM

Publisert 08.03.2022

Med prosjektet «Slag for slag» mottok JuShinKan Aikido Stavanger kr 674 000,- i støtte under Stiftelsen Dam sin tildeling av midler til helsefremmende prosjekter. Klubben er nå i gang med pilotprosjektet for denne satsingen, hvor de også har fått økonomisk støtte av Stavanger kommune.

Les mer om Stiftelsen Dam og hvem som fikk tildelt midler for helse høst 2021 her.

Egen gruppe for opptrening av slagrammedde

– Stavanger JuShinKan Aikido skal utvikle konseptet med å bruke øvelser og prinsipper i Aikido og Qigong for å tilby et artig (opp)treningstilbud i et idrettslag, som begynner der tradisjonell (re)habilitering slutter, eller i tillegg til. Gjennom å trene i en gruppe av likepersoner, gjerne med pårørende, skal det bli gøy å trene! Det er hovedsaklig motorikktrening, balanse, fall-prevensjon og trygg fall trening – men etter hvert som ferdighetene øker så vil vi nok ta i bruk en del aikido-teknikker også, sier Jacqueline von Arb, daglig leder i JuShinKan Aikido Dojo Stavanger.

Klubben har flere spennende prosjekter i tillegg til «Slag for slag», som blant annet fallekurs for seniorer, ungdomssatsing, integrering og blindeaikido.

– Vi oppnår noen av våre mål, som å skape mer diversitet i klubben, mer paraidrett og bruk av lokalene på dagtid. I tillegg vil dette finansiere de siste det administrative arbeidet i klubben, slik at undertegnede kan fullt konsentrere arbeidskapasiteten til beste for klubben og dets prosjekter, avslutter von Arb.

Søker treningspartnere

Klubben søker nå flere treningspartnere for de slagrammede som nå har fått sitt eget parti på mandager kl. 12-13, fulgt av en sosialt samvær med likesinnede. Frem til sommeren vil disse være en del av klubbens pilotprosjekt som vil være med på å utforme tilbudet før det toårige DAM-prosjektet starter 1. august.

Pilotprosjektet (vinter/vår 2022) får støtte av helsemidler fra Stavanger Kommune. Her vil det bygges et opplegg som vil danne grunnlaget til et større 2 årsprosjekt med støtte fra DAM Stiftelsen.

Hovedprosjektet starter i august og blir støttet av Stiftelsen Dam, som får spillemidler som deles ut til prosjektarbeid i frivillige helseorganisasjoner, innen forebygging, rehabilitering og forskning.