Resultater fra VM i kendo

Publisert 02.06.2015
Redigert 27.07.2015

Årets VM i Kendo ble avholdt i Nippon Budokan i Tokyo 29.-30.mai. Norge stilte lag i både dame- og herreklassen, samt individuelt. Ingen medaljer, men gode erfaringer ble høstet under mesterskapet.

Årets VM i Kendo ble avholdt i Nippon Budokan i Tokyo, og alt var lagt til rette for en historisk ramme så vel som stort publikumspress på hjemmelaget som har vunnet nær alle lagseiere gjennom tidene.

Norge sendte lag til både dameklassen og herreklassen, så vel som til individuelt. Deltakerne betalte selv for reise og opphold, slik vi alltid har gjort det på store kendomesterskap. I forkant av mesterskapet var det gitt tilgang til en olympisk landsby der de land som ønsket det kunne trene daglig i uken før mesterskapet. De norske utøverne benyttet seg av både dette og samtidig hadde Marianne Skiftesvik på damelaget skaffet oss muligheten til å trene sammen med Wasedauniversitetet slik at de kjørte to økter sammen daglig i de tre dagene før mesterskapet.

Individuelt:
I herreklassen hadde den norske troppen et forfall og stilte dermed med tre deltakere. Størst forhåpninger var det til Terje Andersen, men et tidlig poeng mot ham (det eneste totalt) var nok til å hindre avansement. Kenneth Fredheim vant en kamp i sin pool, men måtte også gi opp i poolen, det samme måtte Eric Schwarm. Japan tok gullet.

I dameklassen stilte blant annet Marie Nørvåg som nybakt Norgesmester. Hun tok poeng og gjorde en god innsats, men måtte se seg slått, dessverre. Marianne Skiftesvik kom opp mot en sterk ungarer som til slutt gikk av med poolseiren. Linda Xi og Cecile Wettre fikk mest motgang da begge røk ut med benskader etter sine pooler. Dermed ble også damelaget redusert fra fem til tre senere på dagen.

Lag:
Damelaget stilte med tre deltakere i poolen og hadde dermed redusert sine sjanser betraktelig. Førstegangsreisende Inga Rødal fikk derfor ekstra stort press på seg, men gjorde en god figur sammen med Marianne og Marie. Canada stakk av med seieren i poolen og det endte med japansk seier.

Herrelaget hadde havnet i pool med Canada, Sverige og hjemmefavorittene Japan. På tross av gode kamper fra hele det norske laget var Japan sterkest og vant en spennende finale over Korea i en fullsatt sal.

Vi gratulerer med innsatsen!