Prosjekt ungt engasjement gjør ungdommen til viktige ressurspersoner

Publisert 24.06.2021

Helgen 18.-20. juni deltok 14 ungdommer fra hele landet på samling i «Ungt engasjement»-prosjektet. Temaet for samlingen var arrangement og ulike oppgaver, roller og ansvar knyttet til dette.

Etter å ha gjennomført fire digitale samlinger var det endelig klart for å kunne møtes fysisk. Gjennom de digitale samlingene brukte man tid på å bli kjent og man kunne dermed gå rett på tematikk under den første fysiske samlingen.

Prosjektleder og utviklingskonsulent i Norges Kampsportforbund, Kristiane Utheim Brown, kan fortelle at ungdommene som er med i prosjektet allerede er en sterk ressurs for både klubb og forbund og hun gleder seg til å følge de videre i prosjektet.

Store arrangement på agendaen

Ungdommene vil i tillegg til teoretisk læring også få praktisk erfaring rundt det å arrangere større arrangement. Med Bislett Games rett rundt hjørnet arbeidet de med en del oppgaver knyttet til det, som også kan gjelde for andre arrangement. Her fikk de prøve seg på å lage vaktplaner, planlegge informasjonsflyt og hvordan de ville jobbet med rekruttering av nye frivillige.

Vegard Henriksen, Arrangementssjef i Norges Kampsportforbund, presenterte oppgaver man kan forvente å få på Bislett Games og under Oslo Maraton, hvor Henriksen er løype- og sikkerhetssjef. Dette er arrangement ungdommene selv skal delta på til høsten.

Prosjektleder i bryte-VM, Sara Alexandra Krüger, delte sine erfaringer så langt og deltakerne fikk et innblikk i utfordringene det kommende mesterskapet i Oslo har stått ovenfor med usikkerheten man har hatt det siste året.

Avsluttende prosjekt

De digitale samlingene og oppfølgingen av deltakerne vil fortsette utover høsten. Etter at ungdommene har gjennomført 2-3 arrangement skal de gjennomføre et prosjekt i egen klubb basert på erfaringene de har tatt med seg.

Prosjektet avsluttes med en ny fysisk samling i januar/februar 2022.

Gjennom Ungt Engasjement ser vi at det finnes mange ressurssterke ungdommer ute i klubbene våre og vi gleder oss til å se deres bidrag for sine klubber og forbund i den spennende tiden som kommer.