Nyttårshilsen fra Presidenten

Publisert 07.01.2022

Tore Bigseth, president i Norges Kampsportforbund, ønsker alle medlemmer et godt nytt kampsport-år. Les hans nyttårshilsen her.

________________________

Tore Bigseth, president i Norges Kampsportforbund.

Kjære kampsportvenner,

Jeg ønsker dere alle et riktig godt nytt år!

Vi legger bak oss nok et spesielt år – og går inn i det som trolig blir enda et spesielt år. Dette er krevende for alle, men vi er nok mange som mener at idretten har fått merke utfordringene spesielt. Hele veien fra bredde til topp – alle har vi fått oppleve en tøffere hverdag.

Tidlig i 2021 mente vi at vi så enden – bare vi fikk vaksinen. Så fikk vi vaksinen, kun for å oppleve nye nedstengninger. Vi så visst ikke enden allikevel. Kanskje er «annerledes» blitt det normale? Vi må kanskje finne ut av hvordan vi skal leve med situasjonen, fremfor å vente på å komme ut av den?

Når det er sagt – til tross for nedstenging og smitte har vi gjennomført mye i året vi akkurat har lagt bak oss. Klubber har stått på i det daglige og opprettholdt et godt treningstilbud, noe som har begrenset frafallet av medlemmer. Her har trenere og tillitsvalgte i klubbene nedlagt utallige ekstra dugnadstimer for å tilpasse seg stadig endrede rammer og forutsetninger. Dette gjør meg stolt – og ikke minst optimistisk på forbundets fremtid.

I tillegg har vi som forbund opprettholdt et godt konkurransetilbud for bredden: Vi har arrangert 40 stevner, med over 4500 deltakere. I løpet av de siste månedene i 2021 ble seks NM arrangert. Her ble 6 kongepokaler delt ut i tillegg til NM-titlene. Stevnene har blitt gjennomført over hele landet, og kunne ikke ha blitt arrangert om ikke hundrevis av frivillige hadde nedlagt stor innsats – en innsats som har gitt våre utøvere minner for livet. Dommere, coacher og klubbledere fortjener alle en stor takk for timene de har viet til kampsporten gjennom 2021.

Også på det ypperste, internasjonale nivået har Norge vært representert, og markert seg positivt. OL har en spesiell status innen idretten. Her var vi representert både på utøver- og dommersiden, og et høydepunkt for Norges Kampsportforbund i 2021 var når vi – for første gang! – kunne sende en mannlig taekwondo-utøver til OL. Hele Norge heiet på Richard Ordemann i bronsefinalen, og selv om medaljen glapp vil Ordemann for alltid være et forbilde for unge, norske taekwondo-utøvere.

Når vi nå går inn i 2022, ser vi et stort og felles trykk fra idretten mot våre politikere. Dette har gitt god respons. Vi håper derfor nå at tiltakene justeres, slik at idretten både i topp og bredde skånes så langt det er mulig. Idrettspresidenten melder heldigvis om en god dialog mellom politikerne og idretten.

Til tross for ønsket om en mer normal hverdag må vi fortsette å være ansvarlige, og følge tiltakene sentrale og lokale myndigheter innfører. Dette må gjøres samtidig som at vi jobber for å fortelle politikerne våre at vi i idretten er en del av løsningen og ikke problemet.

Ønsker dere alle og enhver et fremgangsrikt kampsport-år!