Nytt medlemssystem: 260 klubber overført

Publisert 01.10.2021
Redigert 12.01.2022

Norges Kampsportforbund ruller denne høsten ut nytt medlemssystem (IMS), i samarbeid med NIF.  Totalt 260 klubber er nå overført til det nye systemet. Det er viktig at alle klubber setter seg godt inn i all dokumentasjon som sendes dem i forbindelse med overgangen til nytt system, og også melder seg på opplæringskurs i regi av NIF.

All informasjon om utrullingsprosessen for det nye medlemssystemet finner du her.

Kampsportforbundet jobber nå fortløpende med å overføre klubbdata, og leverer disse ukentlig til NIF. Ca. 50 klubber overføres per uke, og alle klubber skal dermed være overført til det nye systemet tidlig i november. Klubber vil kontaktes av NIFs utrullingsteam for opplæring.

Vi minner om at klubbene, når de kontaktes og gjøres oppmerksom på at medlemsdata for klubben eksporteres, ikke skal melde inn nye medlemmer i eksisterende medlemssystem, da disse ikke vil bli overført til IMS

Her må klubbene i en overgangsfase på ca. 2 uker gjøre en manuell jobb, og notere ned eventuelle nye medlemmers epostadresse og utsette fakturering av disse til klubben har fått tilgang til det nye systemet. Fakturering av eksisterende medlemmer kan selvfølgelig fortsatt gjøres i gammelt system. Vi har forståelse for den ulempen dette kan medføre for våre klubber, og beklager dette.

Viktig informasjon og brukermanualer

NIF anbefaler alle til å ta en titt på de brukerveiledninger og videoveiledninger på deres youtubekanal, dersom det er deler av løsningen som er uklar. NIF jobber kontinuerlig med å produsere flere veiledninger i begge typer formater, og eventuelle ønsker om spesifikke veiledninger kan rettes mot imssupport@idrettsforbundet.no

Ved spørsmål, ønsker om ny funksjonalitet eller eventuelle problemer kan dere ta kontakt med support per epost på imssupport@idrettsforbundet.no.

Kurs

Alle klubber oppfordres på det sterkeste til å melde seg på opplæringskurs i det nye medlemssystemet snares mulig. Opplæring gjennomføres via Teams, og du kan booke et tidspunkt som passer for din klubb via denne lenken.

Vi gjør oppmerksom på at det kun er én (1) person i klubben som trenger å melde seg på i dette skjemaet. De som melder seg på vil motta invitasjon til opplæring via et Teams-møte – denne invitasjonen kan deretter videresendes til ev. andre i klubben som ønsker å være med.

Når dere registrerer dere er det viktig at dere gjør dette med «Klubbnavn – Epost», slik at NIF har en oversikt over hvem som er påmeldt, og deretter kan sende invitasjon til Teams-møte til epostadressen som er oppgitt. Registrering vil da eksempelvis se slik ut: Norges Idrettsforbund – eksempel.epost@idrettsforbundet.no

I utgangspunktet er det kun mulig å melde seg på 1 opplæringssesjon per klubb. Dersom det er behov for flere kan klubber ta kontakt med NIF Digital Support på support@idrettsforbundet.no for ytterligere opplæring.

I tillegg til deltakelse på kurs oppfordres alle medlemsklubber til å gjøre seg kjent med følgende viktige informasjon.

Gjør deg gjerne kjent med informasjonen via ovennevnte lenker i forkant av deltakelse på kurs, for best mulig utbytte.